ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου και κουνούπια, το αντικείμενο συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους

Διοικητήριο-Νομαρχία-Σερρών-κτιριοΤην πρώτη επαφή με τους  νεοκλεγέντες δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Σερρών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης την Δευτέρα 1/9, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των νέων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τους εκπροσώπους των δύο βαθμών  να θέτουν τις βάσεις της συνεργασίας για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Τα  θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν οι εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΥ στο Παλαιόκαστρο καθώς και η ανάγκη υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμων και περιφέρειας για το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Παράλληλα όμως ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στην κοινή προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει, ώστε να εξασφαλιστεί η ωριμότητα προτάσεων για ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΣΕΣ(νέο ΕΣΠΑ 2014-2020). Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι δήμαρχοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να δοθεί ένας μεγάλος αγώνας ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα , καθώς εν μέσω καθεστώτος υποχρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης , το ΣΕΣ αποτελεί την μοναδική  ευκαιρία προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δεσμεύτηκαν τέλος να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκουν από κοινού λύσεις.