Δ.Χαραλαμπίδου προς κατοίκους Χειμάρρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να γίνει και ο νομός Σερρών «ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Δ.Χαραλαμπίδου προς κατοίκους Χειμάρρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να γίνει και ο νομός Σερρών «ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

ιγμεΣυνάντηση με κατοίκους του χωριού Χείμαρρος είχαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Αφροδίτη Σταμπουλή, που ήταν επικεφαλείς κλιμακίου με θέμα τις συνεχιζόμενες έρευνες χρυσού που γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες, μετά από άδεια της Αντιπεριφέρειας Σερρών. Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρεται:

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στο χωριό Χείμαρρος κλιμακίου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής  τη σ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου,  Βουλευτίνα της Α’  Θεσσαλονίκης και Περιφερειακή Σύμβουλο, συνοδευόμενη από πολυπληθή κλιμάκιο της  Νομαρχιακής Επιτροπής  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς και από τη σ. Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ της ΠΕ Σερρών.
Η Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» του χωριού Χείμαρρος. Οι κάτοικοι του χωριού, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία,  διατύπωσαν  τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους,  για τις συνεχιζόμενες έρευνες που γίνονται στα όρια του χωριού, από ιδιωτικές εταιρείες, για την εξόρυξη χρυσού. Από  κατοίκους χωριού καταγγέλθηκε ότι παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες από την Αντιπεριφέρεια Σερρών,  νέα οικόπεδα προς έρευνα χρυσού, εντός των ορίων του χωριού.
Ακόμη οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στην άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του ανενεργού λατομείου που βρίσκεται εντός των ορίων του χωριού, ώστε να αποτελέσει χώρο αναψυχής και πολιτιστικών συναντήσεων  των κατοίκων  των γύρω χωριών.
Η σ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εκφράζοντας τις διατυπωμένες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να γίνει και ο νομός Σερρών «ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ». Σημείωσε μάλιστα ότι η  αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας – που είναι περιουσία του ελληνικού λαού –  δεν παραχωρείται σε ιδιωτικές εταιρείας, θα γίνεται από δημόσιους φορείς και τα έσοδα τους θα προορίζονται – αυστηρά – μόνο για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:  προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της υγείας των κατοίκων των παρακείμενων περιοχών,  προστασία του υδροφόρου ορίζοντα,  κλπ).
Στη συνάντηση-συζήτηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία από την Επιτροπή των Πολιτών του Χαρωπού που δραστηριοποιείται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη  περιοχή τους, που συμμετείχε ενεργά και εποικοδομητικά στην συζήτηση.