Η Δ.Χαραλαμπίδου στην ΕΡΑ Σερρών: «Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει. Το κλείσιμό της είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Δεσποινα Χαραλαμπίδου-ΕΡΑ_ΣερρώνΤη δέσμευση ότι η ΕΡΤ θα ξανανοίξει με πολιτική απόφαση, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε στους εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Σερρών η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ πανελλαδικά, από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών ξεκίνησε η υποψήφια Περιφερειάρχης την πρώτη προεκλογική της επίσκεψη στην Π.Ε. Σερρών την Παρασκευή (4/4). Επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του συνδυασμού της και με την συμμετοχή του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Στ. Παπαϊωάννου και της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, η κυρία Χαραλαμπίδου συνομίλησε με τους εργαζόμενους που κρατούν «ζωντανές» εδώ και περίπου 10 μήνες και τις δύο συχνότητες του μοναδικού περιφερειακού σταθμού της ΕΡΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, παραχωρώντας συνέντευξη στους δημοσιογράφους Θάλεια Καμπουρίδου και Λεωνίδα Κασάπη, αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού της για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ο αγώνας που κάνετε και ο τρόπος που κρατάτε την ΕΡΑ ανοιχτή, τόσο εσείς εδώ, όσο και οι συνάδερφοί σας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι αξιοθαύμαστος. Είναι ένα «πείραμα» που δίνει ενθουσιασμό στους εργαζόμενους και ανοίγει νέους δρόμους για το εργατικό κίνημα, αλλά κυρίως ανοίγει την ενημέρωση στην κοινωνία και ξαναφέρνει τη Δημοκρατία στα σπίτια μας. Κάτι που με εγκληματικό τρόπο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το απέτρεψε και προσπάθησε να βάλει «μαύρο» στη ζωή μας. Και αυτό με τη δική σας ενέργεια, χωρίς να πληρώνεστε όλο αυτό το διάστημα, προσπαθείτε να το αποκαταστήσετε. Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει με τους εργαζόμενους που κράτησαν αυτή την ιστορία όρθια και θα ξανανοίξει γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

(πηγη: ΕΡΑ Σερρών www.facebook.com/ert.serres)