Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Δ. Παπαδημούλης: Προοδευτικό μέτωπο με στόχο να είμαστε κυβέρνηση έως το 2023 (φωτορεπορτάζ)

Στην ομιλία που πραγματοποίησε, στις Σέρρες, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, το βράδυ της Παρασκευής 1/2  διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, πως «με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι ποντάρουν στο κλίμα των τραμπουκισμών, των προπηλακισμών και των εκφοβισμών θα χάσουν πολιτικά», ενώ τόνισε ότι «είναι θετικό ότι ακόμα και μέσα στη ΝΔ αρχίζουν να υπάρχουν αντιστάσεις απέναντι στη σύμπλευση της ηγεσίας της ΝΔ με την πατριδοκαπηλία της Χρυσής Αυγής».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων «Κερκίνη» του ξενοδοχείου Elpida Resort, ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία υπογραμμίζοντας ότι

«η έξοδός μας στις αγορές για πρώτη φορά μετά τα μνημόνια δείχνει ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, επιστρέφει στην κανονικότητα και ανακτά τη δυναμική της»,

προσθέτοντας πως στις εκλογές του Οκτωβρίου «στόχος μας είναι να είμαστε και πάλι κυβέρνηση από το 2019 έως το 2023, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και το έργο μας».

Ο Λαός έχει μνήμη…

Επισήμανε πως ο λαός έχει και γνώση και μνήμη για το ποιοι «έσπρωξαν τη χώρα στο γκρεμό» και ποιος την έβγαλε από τα μνημόνια και όπως τον Σεπτέμβριο του 2015, (παρά τα capital control και το δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε, αψηφώντας τους κινδυνολόγους) ψήφισε για δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ, (και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό 35%),  έτσι και στις επόμενες Εθνικές εκλογές θα επιλέξει ξανά ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύει πως η διαφορά με τη ΝΔ δεν είναι μεγάλη, καθώς όπως είπε, οι αντίπαλοι δεν θα κραύγαζαν και δεν θα επιτίθονταν με τόση «λύσσα» αφού θα ήταν εφησυχασμένοι και σίγουροι για τη νίκη στις εκλογές.

Παραδέχθηκε πως έχουν γίνει και λάθη, και υπήρξαν παραλείψεις, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε ποτέ τον στόχο, που ήταν η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και η έξοδος από τα μνημόνια.

Η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε, τέλος, πως «επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, όπως το αναπτύσσουμε στην Ευρώπη», καθώς και ότι «ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι μια κυβέρνηση που κατάφερε κάποια πράγματα με τη θηλιά του μνημονίου στον λαιμό, και άλλα τόσα αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα μπορέσει να κάνει πολλά περισσότερα την επόμενη τετραετία».

Απεύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ του 5% δεν είναι ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 35%, και απευθυνόμενος στο ακροατήριο, είπε πως θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες στα προοδευτικά στελέχη εκείνα που θα προσεταιριστούν τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και να συμπλεύσουν μαζί για την πρόοδο της χώρας.

Στο τέλος της ομιλίας δόθηκε ο λόγος στους ακροατές για να πάρουν θέση επί του θέματος.