Δακρυγόνα και τέσσερις συλλήψεις αγροτών για… απείθεια, στον κόμβο των Κερδυλλίων

αγρότες_μπλόκοΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών την Πέμπτη (14.02.2013) στον ανισόπεδο κόμβο των Νέων Κερδυλλίων Σερρών της Εγνατίας Οδού, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, ομάδα ατόμων προκάλεσαν επεισόδια, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης και διέκοψαν την κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού.

Ειδικότερα, το μεσημέρι ομάδα ατόμων από τους συγκεντρωθέντες προσπάθησαν πεζοί να εισέλθουν στην Εγνατία Οδό από παράδρομο αφού προηγουμένως διέσπασαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και τελικά εισήλθαν επί του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού διακόπτοντας την κυκλοφορία επί μισαώρου περίπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατά το χρονικό διάστημα της διακοπής της κυκλοφορίας, αυτή διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 19, 38, 42 και 78 ετών για απείθεια. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού που δε συνελήφθη και αναζητείται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

     Η Κυβέρνηση των μνημονίων  συνεχίζει τις βίαιες επιθέσεις σε κάθε πληττόμενη κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται στην πολιτική της.

     Την Πέμπτη το απόγευμα  είχαν σειρά οι αγρότες του Λευκώνα και των Κερδυλλίων, που στη προσπάθειά τους να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους  όπως όλοι οι πολίτες,  αντιμετώπισαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε 4 προσαγωγές.

     Η άγρια καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων καθημερινά στα μπλόκα όλης της χώρας, είναι κομμάτι της ίδιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής, αυτής που έστειλε τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν το πρωί της ίδιας μέρας νέους/νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ οι οποίοι  διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τις δηλώσεις του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαλυπτικές για την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει κι άλλο τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους Βουλευτές Διαμαντόπουλο και Μπάρκα οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο.

      Κομμάτι της ίδιας αυταρχικής Κυβερνητικής πολιτικής είναι  και η απόσυρση το μεσημέρι της Πέμπτης  της τροπολογίας των Υπουργών  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων , Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων για την εξάλειψη του αξιόποινου  των πράξεων για τις οποίες διώκονται η έχουν καταδικαστεί αγροτοσυνδικαλιστές από προηγούμενες κινητοποιήσεις, που είχε κατατεθεί προς ψήφιση το ίδιο πρωί .

     Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ καλεί σε μαζική συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις των αγροτών  καθώς και στους αγώνες  των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Η απεργία της 20ης Φλεβάρη ας είναι μια κορύφωση αυτών των αγώνων που θα φέρει πιο κοντά την ανατροπή της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων και του αυταρχισμού.