ΔΑΒΙΤΖΟΓΛΕΙΑ: Χρυσή η Σάββα, χάλκινοι Μενεξή και Τεσσαρομάτης

ΔΑΒΙΤΖΟΓΛΕΙΑ: Χρυσή η Σάββα, χάλκινοι Μενεξή και Τεσσαρομάτης

Η ελίτ του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού έδωσε το παρόν το Σάββατο (22/7) στο «Ανθή Καραγιάννη» στο τελευταίο γκραντ – πρι του ΣΕΓΑΣ για φέτος, με τους αθλητές των σερραϊκών συλλόγων να διαπρέπουν για μια ακόμη φορά!

1η η Βασιλική Σάββα στα 100μ. εμπόδια

Η Βασιλική Σάββα (ΣΕΡΡΕΣ’93) κέρδισε την κούρσα των 100μ με εμπόδια με χρόνο 14’’.87, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Μαρία Μενεξή (ΣΕΡΡΕΣ’93) τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 15’’.06’

Ο Γιώργος Τεσσαρομάτης (ΟΦΚΑ) κατέκτησε την 3η θέση στο ύψος με επίδοση 2.10μ, ενώ την 4η θέση κατέλαβαν ο Χρήστος Γιδουλίδης (ΣΕΡΡΕΣ’93) στα 5.000μ, Νίκος Σταθόπουλος (ΣΕΡΡΕΣ’93) στα 110μ. εμπόδια, Βασίλης Μαρτινάκης (ΣΕΡΡΕΣ’93) στα άλμα τριπλουν, η Παναγιώτα Ταμπούρη (ΟΦΚΑ) στα 100μ., η Μαρίνα Ποργιοπούλου (ΣΕΡΡΕΣ’93) στα 800μ και ο Αλμπάν Σαγιάκου (ΣΕΡΡΕΣ’93) στα 600μ Π/Π Α’

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη αθλητή Ευθύμη Δαβιτζόγλου ενώ συμμετείχαν περί τους 300 αθλητές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα γκραντ – πρι της Ομοσπονδίας.

Το ενδιαφέρον για τους αγώνες της Καβάλας ήταν τόσο μεγάλο που ο ΣΕΓΑΣ αναγκάστηκε να «κόψει» κάποιες συμμετοχές προκειμένου να μην χρειαστεί για μεγαλώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα!

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών των Σερραϊκών συλλόγων ήταν:

Μεγάλη βολή-εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την Αναγνωστοπούλου

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου ήταν η αθλήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού κατάφερε να πετύχει τη βολή, που κυνήγαγε εδώ και καιρό. Η έμπειρη δισκοβόλος είχε καλύτερη βολή στα 61,53 μ., επίδοση, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και της δίνει το εισιτήριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Το προηγούμενο ρεκόρ της Αναγνωστοπούλου ήταν 61,40 μ. από τις 6 Ιουνίου του 2015. Πλέον η Αναγνωστοπούλου έχει στο μυαλό της τη διοργάνωση του Λονδίνου, εκεί όπου θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Κύπρια Νεκταρία Παναγή έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο μήκος, όπου “προσγειώθηκε” στα 6,66 μ. και φαίνεται πως βρήκε μια θέση στην πρώτη 32άδα που οδηγεί σε συμμετοχή στο Παγκόσμιο.

Καλός αγώνας έγινε στο μήκος των Ανδρών με τον Τάσο Γαλαζούλα να παίρνει την πρώτη θέση με 7,85 μ. και τους Νίκο Καψή και Μιχάλη Μερτζανίδη να ακολουθούν με 7,78 μ. και 7,72 μ. αντίστοιχα. Ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 2,23 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο ύψος στα 2,20 μ., εκεί όπου νικητής ήταν ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου με 2,28 μέτρα.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων