«ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ»: Ποδηλατάδα στις Σέρρες ενάντια στη βία κατά των γυναικών

«ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ»: Ποδηλατάδα στις Σέρρες ενάντια στη βία κατά των γυναικών

ποδηλατοδρομία-ΑγγελίδηςΜε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του , το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του δήμου Σερρών διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 «Ποδηλατάδα ενάντια στη βία κατά των γυναικών» με σύνθημα «ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ» και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

 Η ώρα έναρξης είναι 19:30 στο κτίριο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Ίωνος Δραγούμη 10 και θα ακολουθήσει διαδρομή έως την κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και επιστροφή στο Κέντρο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σφυρίχτρες, μπαλόνια με το μήνυμα της εκδήλωσης καθώς και το ενημερωτικό έντυπο του Κέντρου.

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, προκειμένου να γνωστοποιήσει την εκδήλωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε πρόγραμμα και το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 18-6-2013.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών εντάχθηκε στην Πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στον άξονα προτεραιότητας 08» του επιχειρησιακού προγράμματος Διοικητική

Μεταρρύθμιση 2007-2013.  Αποτελεί μέρος ενός δικτύου δομών υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας που περιλαμβάνει 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.  Παρέχει ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού, trafficking, ενώ παράλληλα διοργανώνει δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των φορέων σε όλη την περιφερειακή ενότητα Σερρών.