Δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στο ξενοδοχείο PARK των Σερρών

Δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στο ξενοδοχείο PARK των Σερρών

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σερρών ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, βάζει τέλος στα σενάρια εγκαταστασης των προσφύγων στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Σε επιστολή του αναφέρει πως υπήρξε αίτημα από την πλευρά των διαχειριστών του ξενοδοχείου (σ.σ. το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια) η οποία όμως απορρίφθηκε, καθώς λήφθηκε υπόψη πως λειτουργεί ήδη ανοιχτή δομή φιλοξενείας και ήδη στεγάζονται πρόσφυγες σε ξενοδοχείο.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο γ.γ. Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Σχετικά με την χρησιμοποίηση του ξενοδοχείου Park στην πόλη σας, για την φιλοξενία Προσφύγων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής: Στο πρόγραμμα των 6.000 θέσεων για τη φιλοξενία Προσφύγων, για την περίοδο του χειμώνα, που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το εν λόγω ξενοδοχείο κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση που δημοσιεύτηκε.

Το ξενοδοχείο ήταν από εκείνα που προτάθηκαν από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη, αφενός ότι λειτουργεί η Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας και αφετέρου ότι έχει μισθωθεί για το σκοπό αυτό και λειτουργεί ήδη ένα ξενοδοχείο, απέρριψε την πρόταση.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή σας στην προσπάθεια που γίνεται με την φιλοξενία των Προσφύγων στην Πόλη των Σερρών.