Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών

Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών

Κλειστό θα παραμείνει για 4η συνεχή χρονιά το εργοστάσιο Ζάχαρης των Σερρών σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

 Όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

“Η μικρή αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων παρά την συνεπή στάση της εταιρείας ως προς τις συμβατικές της δεσμεύσεις, την επέκταση των προγραμμάτων στήριξης της καλλιέργειας με την αύξηση των ενισχύσεων και με την προμήθεια λιπασμάτων συνεπάγεται ότι και για την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια στο Πλατύ και στην Ορεστιάδα.

Παρά το γεγονός ότι για φέτος δεν θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος που ήταν η λειτουργία και του τρίτου εργοστασίου στις Σέρρες, η θέση της εταιρείας σε ότι αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος για την οικονομική της ανάκαμψη βελτιώνεται ουσιαστικά”.

Οργή και θλίψη στους εργαζόμενους

Οργή και θλίψη προκαλεί η απόφαση της 20/5/2017 του ΔΣ της ΕΒΖ στους εργαζόμενους και στην κοινωνία των Σερρών σύμφωνα με την οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών δεν θα λειτουργήσει.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών, οι εργαζόμενοι καλούν τον πρωθυπουργό, ο οποίος από το Εργοστάσιο των Σερρών είχε δηλώσει τη στήριξη και ενδυνάμωση της βιομηχανίας, τη συνέχιση της με λειτουργία όλων των εργοστασίων, τη διασφάλιση και αύξηση των θέσεων εργασίας, να δώσει λύση.

Βιωσιμότητα της Εταιρείας με παράλληλη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας με κλειστά εργοστάσια δεν επιτυγχάνεται σημειώνουν και καταλήγουν: «Το μόνο που εξυπηρετείται είναι τα συμφέροντα τρίτων».

Advertisements

One Response to "Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος το Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών"

  1. Αγγελος Γκελας   23 Μαΐου 2017 at 13:17

    Πού είναι η πολιτική τον Σερρών να κάνουν κάτι;;