Δεν θέλουν… υδρόμετρα στον Ελαιώνα-Θα εφαρμοστεί ο νόμος απαντούν Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών

Δεν θέλουν… υδρόμετρα στον Ελαιώνα-Θα εφαρμοστεί ο νόμος απαντούν Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών

Κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας του Ελαιώνα του Δήμου Σερρών, αντιδρούν στην τοποθέτηση υδρομέτρων από τη ΔΕΥΑΣ στις παροχές νερού που υπάρχουν στο χωριό.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο ομάδα κατοίκων το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου εμπόδισε το συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρηση Υδρευσης να προχωρήσει στο άνοιγμα φρεατίων για να τοποθετήσει τα πρώτα υδρόμετρα.

Σε δηλώσεις του στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Χασαπίδης, τόνισε ότι η τοποθέτηση των υδρομέτρων θα αποτυπώσει την κατανάλωση και την ανάλογη χρέωση στους λογαριασμούς, αφού όπως τόνισε: «υπάρχουν σήμερα κάτοικοι που πληρώνουν πολύ περισσότερα από όσα καταναλώνουν, ενώ άλλοι πληρώνουν πολύ λιγότερα από οτι καταναλώνουν».

Κάλεσε τους κατοίκους σε διάλογο, ενώ τόνισε ότι: «τα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν και αν χρειαστεί  η επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, αφού θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα και την αστυνομία» 

Την πλήρη στήριξη του στην απόφαση της ΔΕΥΑ Σερρών να προχωρήσει στην τοποθέτηση υδρομέτρων στον Ελαιώνα και την Βροντού εξέφρασε και ο δήμαρχος Σερρών  Πέτρος Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε οτι «θα εφαρμοστεί ο νόμος καθώς αυτός προβλέπει να υπάρχουν υδρόμετρα όπου υπάρχει παροχή νερού»

Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά «αν υπάρχει χώρα του κόσμου που δεν γίνεται αυτό».

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ελαιώνα, οτι δεν υπάρχει διάλογος, είπε πως υπήρξαν πολλές συναντήσεις με αυτόν, κλείνοντας άφησε παράθυρο διαλόγου καθώς επανέλαβε οτι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των κατοίκων.