Δέσμη 10 προτάσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννη Ιωαννίδη

Δέσμη 10 προτάσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών στον Υποψήφιο  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Ιωάννη Ιωαννίδη
Μπασδάνης-Ιωαννίδης
Μπασδάνης-Ιωαννίδης

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 και ώρα 21:00 μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών υποδέχτηκαν  το Υποψήφιο  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Ιωαννίδη Ιωάννη.

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γενικά για θέματα του Εμπορικού κόσμου ο Πρόεδρος κ. Μπαλίτης Ιωάννης κατέθεσε στον Υποψήφιο  Περιφερειάρχη ΚΜ 10 προτάσεις από τις οποίες οι 4 αφορούν την Περιφέρεια ΚΜ ενώ οι άλλες 6 αφορούν τα προβλήματα των εμπόρων με τους ασφαλιστικούς τους φορείς ΟΑΕΕ και  ΙΚΑ.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι  4 προτάσεις θα απαιτηθούν εφόσον εκλεγεί Περιφερειάρχης ΚΜ. Στις υπόλοιπες 6 προτάσεις ο  κ Ιωαννίδης δεσμεύτηκε  ότι θα είναι συμπαραστάτης μαζί με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου  στην διεκδίκηση από την Κυβέρνηση.

Ειδικά για τις ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ έως 100 δόσεις που ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών, ο κ. Ιωαννίδης θεώρησε πολύ δίκαιο και λογικό το αίτημα,  δεσμεύτηκε δε ότι θα μιλήσει προσωπικά με τον Πρωθυπουργό, όπως είχε πράξει στο παρελθόν ο ΥΠ.ΕΣ. κ. Μιχελάκης και  πιστεύει ότι σύντομα θα δοθεί πολιτική λύση.

Δέσμη των 10 προτάσεων

Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών, καταθέτουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν τουλάχιστον από την Περιφέρεια ΚΜ για να προστατευθεί ο εμπορικός κόσμος των τοπικών κοινωνιών.
Οι προτάσεις αυτές αναφέρονται σε:
1.    Διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας
2.    Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη του παραεμπορίου 
3.    Καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, με σταδιακή μείωση των εισφορών.
4.    Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τον Ο.Α.Ε.Ε., για τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια. Κατάργηση κάθε πρόσθετου τόκου και λοιπών επιβαρύνσεων.  
5.    Κατάργηση κάθε ποινικοποίησης, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε., και αναστολή κάθε δικαστικής διαδικασίας, ανεξάρτητα από το ύψος των οφειλών,  καθώς η προσωπική κράτηση δε θα οδηγήσει στην εξόφληση των οφειλών του ασφαλισμένου.
6.    Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την επόμενη πενταετία  καθώς εξίσου δραστικά έχουν μειωθεί τα εισοδήματα και ο τζίρος των εμπόρων.
7.    Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εμπόρους, ακόμη και για όσους αντιμετωπίζουν αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών ή διαφορετικά να έχει την δυνατότητα ο ασφαλισμένος να πληρώνει μόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το ποσό για να έχει ασφάλεια.
8.    Ειδική ρύθμιση για αυτούς που οφείλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ με πολλές δόσεις που θα είναι σε αντιστοιχία με την αυξομείωση  του τζίρου τους.
9.    Χρηματοδότηση δράσεων για την τόνωση των τοπικών αγορών κατά τις εορταστικές περιόδους.
 10. Εντατικός έλεγχος στις Περιφερειακές ενότητες για τις   αδειοδοτήσεις των ειδικών προσφορών- εκπτώσεων
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος              Η Γ. Γραμματέας
Μπαλίτης Ιωάννης           Μηλίγκα Κυριακή 
Advertisements