ΔΕΥΑ Σερρών: «Το νερό της βρύσης είναι το πλέον κατάλληλο για την ανάπτυξη των παιδιών»

ΔΕΥΑ Σερρών: «Το νερό της βρύσης είναι το πλέον κατάλληλο για την ανάπτυξη των παιδιών»

Ενημερωτική καμπάνια θα διενεργήσει η ΔΕΥΑ Σερρών με στόχο να πείσει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να προτιμούν το νερό από τη βρύση. Σύμφωνα με έρευνες, που επικαλείται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών, το νερό της βρύσης είναι το πλέον ασφαλές και το πλέον κατάλληλο για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη όλων και ιδιαίτερα φυσικά των παιδιών.

Η έρευνα θα διεξαχθεί με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου.

Κάθε παιδί, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, πρέπει να πίνει 2 λίτρα την ημέρα μέχρι τα επτά του χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς. Από την άλλη, οι πειρασμοί είναι άπειροι και άκρως δελεαστικοί για τα παιδιά. Τα σφυροκοπούν ολημερίς με έξυπνα  μηνύματα για να ξεδιψούν γλυκά και απολαυστικά.

Η ΔΕΥΑΣ από την πλευρά της υπογραμμίζει:

«Εναπόκειται, λοιπόν, στους γονείς να βάλουν ένα μέτρο στους πειρασμούς και κυρίως να δίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα στα παιδιά τους πίνοντας νερό από τη βρύση, στο τραπέζι και όπου αλλού.

Τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις.  Από τη στιγμή που θα κατανοήσουν τη σημασία και αξία του νερού για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη της ζωής και του περιβάλλοντος θα το προστατεύουν από τη ρύπανση και τη σπατάλη, μια ζωή».