ΔΕΥΑΣ: Έρχονται πρόστιμα σε Σκούταρι & Μητρούσι για όσους δεν συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο

Μόλις το 20 % έχει πραγματοποιήσει συνδεση, με την προθεσμία να εκπνέει στις 30/6

ΔΕΥΑΣ: Έρχονται πρόστιμα σε Σκούταρι & Μητρούσι για όσους δεν συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο

Έκκληση και ταυτόχρονα κάλεσμα, απηύθυνε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη (20/6) ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος, στους κατοίκους των χωριών Σκουτάρεως και Μητρουσίου να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, τονίζοντας πως η προθεσμία εκπνέει στις 30/6.

Μόλις το 1/5 έχει ανταποκριθεί

Ο κ. Γάτσιος ανέφερε πως μέχρι σήμερα – παρά την ενημέρωση- μόλις το 20% των κατοίκων και των δύο κοινοτήτων έχει ανταποκριθεί και έχει υποβάλλει αίτηση σύνδεσης στη ΔΕΥΑΣ.

Πρόστιμο στους λογαρισμούς ύδρευσης

Για όσους δεν ανταποκριθούν έως τις 30 Ιουνίου, (δεν προβλέπεται νέα παράταση), έτσι από τον επόμενο λογαριασμό θα υπάρχει υψηλό πρόστιμο βάσει της νομοθεσίας και του κανονισμού της ΔΕΥΑΣ.
Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται εφόσον δεν ανταποκρίνονται οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων.

Οι κάτοικοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία

Τόσο στο Σκούταρι όσο και στο Μητρούσι οι κάτοικοι επικαλούνται αδυναμία για οικονομικούς λόγους να ανταποκριθούν λόγω του κόστους της ατομικής σύνδεσης του σπιτιού τους με το δίκτυο, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει και τα 300 ευρώ.
Ο κ. Γάτσιος είπε πως οι συνδέσεις πρέπει να γίνουν ιδιωτικά (οπότε το κοστος της συνδεσης βαρύνει αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες) και δεν μπορεί να παρέμβει – βάσει Νόμου- η ΔΕΥΑΣ.

Κίνδυνος απένταξης του έργου

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε πως σε περίπτωση που δεν γίνουν οι συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο θα κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο (ύψους 11.000.000 Ευρώ)το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisements