Η ΔΕΥΑΣ για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»: «Συν ΔΕΥΑΣ και Περιβαλλοντική Συνείδηση»

νερό-22Το χειμώνα που πέρασε το νερό κατάπιε ανθρώπους, περιοχές ολόκληρες και φυσικά άπειρες ώρες τηλεοπτικού χρόνου σ’ όλη την οικουμένη.
Φαίνεται περίεργο!
Ενώ βρέχει συνεχώς και κατακλυσμιαίες βροχές πνίγουν κοινότητες και κατοίκους, μέσα σε μια ή δύο γενιές, μόνο, η πλειοψηφία των 9 δις. ανθρώπων θα υποφέρουν από έλλειψη νερού. Αυτό επισήμαναν οι 500 επιστήμονες που συνεδρίασαν στη Βόννη στα μέσα του περασμένου Μαΐου 2013 στη δημοσίευσή τους προς τους πολιτικούς όλου του κόσμου.
Ποιος νοιάζεται!
Ποταμοί στην Ασία ήδη στραγγίζουν, όμως, οι κυβερνήσεις περί άλλα τυρβάζουν.
Το manifesto των 500 ήταν μια φράση-μονόστηλο σε γνωστό Ευρωπαϊκό περιοδικό. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Δυστυχώς, το νερό θεωρείται δεδομένο αν και τα υδατικά αποθέματα του πλανήτη μας μειώνονται συνεχώς.
Έτσι το σπαταλάμε, το μολύνουμε, το ρυπαίνουμε.
Η δημιουργία των ΔΕΥΑ ήταν η μεγάλη απόφαση που κατέδειξε ότι αποκτούμε συνείδηση της πραγματικότητας.
Ότι δηλ. χωρίς επάρκεια και ποιότητα νερού, χωρίς βιολογικό καθαρισμό (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) δεν υπάρχει περιβάλλον, δεν υπάρχει ποιότητα ζωής.
Σκεφθείτε την πόλη, το δήμο μας πριν και μετά την τοπική μας ΔΕΥΑ. Σκεφθείτε πόσο πιο σωστά γίνεται σήμερα η αξιοποίηση των υδατικών πόρων, πόσο ο τόπος μας έχει αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά. Και έχουμε πολύ δουλειά ακόμα.
Κι όποιος λέει δουλειά λέει μελέτες, έργα, ανάπτυξη, ευημερία.
Οι ΔΕΥΑ, στην τοπική κοινωνία, είναι πλέον ο μεγαλύτερος επενδυτικός φορέας και η ΔΕΥΑ Σερρών ανταποκρίνεται πλήρως στον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό της ρόλο.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, στη νέα Καλλικρατική πραγματικότητα, κι έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά, ανάμεσά τους και τη δημιουργία Χημείου για την ανάλυση των υπόγειων και των επιφανειακών νερών.
Στην προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής η ΔΕΥΑΣ σε θέλει δίπλα της υπεύθυνο, ευαισθητοποιημένο πολίτη!