ΔΕΥΑΣ-Κ. ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : Πόσιμο πλέον το νερό στο Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ-Δρομολογούμε την οριστική λύση

ΔΕΥΑΣ-Κ. ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : Πόσιμο πλέον το νερό στο Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ-Δρομολογούμε την οριστική λύση

Κασαπίδης-Διυλιστήριο-Νερου-ΜητρούσιΟ Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κωνσταντίνος Χασαπίδης, το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στο κτήριο της Κοινότητας Μητρουσίου απευθυνόμενος στους Μητρουσιώτες ήταν κατηγορηματικός ως προς τη ποιότητα του νερού της ύδρευσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Κ. Μητρούση ότι το νερό του χωριού είναι πλέον πεντακάθαρο και φυσικά κατάλληλο για να το πιούν και να το χρησιμοποιήσουν.
Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε αυτό. Είναι οριστικά και ασφαλή. Αρσενικό, μαγγάνιο και σίδηρος που έκαναν το νερό ακατάλληλο για πόση και χρήση δεν ανιχνεύονται πλέον. Οι ποσότητές τους είναι μηδενικές.
Κατανοώ τη δυσπιστία των κατοίκων αλλά οι μετρήσεις μίλησαν και είναι επιστημονικές».

ΝΕΑ ΦΙΛΤΡΑ
Η εξαφάνιση των προαναφερθέντων στοιχείων που καθιστούσαν το νερό ακατάλληλο επετεύχθη χάρη στην τοποθέτηση ενός καινούριου φίλτρου στο διυλιστήριο του νερού. Ακολούθησαν έλεγχοι και οι απαραίτητες ενέργειες: υδραυλικός καθαρισμός, καθαρισμοί του δικτύου και επανειλημμένες δειγματοληψίες για την εξακρίβωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και για το άλλο φίλτρο το οποίο θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες αν και το πρώτο δίνει επάρκεια νερού.
Τα δύο φίλτρα κόστισαν περίπου 120.000 € με ΦΠΑ και η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά το ένα έτος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
«Δρομολογούμε την οριστική λύση του προβλήματος της ποιότητας του νερού στο Κ. Μητρούση, την έχουμε προκρίνει και είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε το παν, για μας είναι πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο Κ. Χασαπίδης. πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Μ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκαϊντατζή Ευαγγελία.