ΔΕΥΑΣ: Η αντιστροφή της λογικής

ΔΕΥΑΣ: Η αντιστροφή της λογικής
Αρθρο του Π.Κοτρώνη
Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής
Της «διάβασης πεζών»

 «Πολλαπλά τα οφέλη για τους δημότες» δηλώνει ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης, «γλιτώνουμε ενοίκια 53.000 ευρώ, τα οποία θα τα… δίνουμε στο δάνειο() συν ακόμη κάποιο (πόσο;) ποσό που θα δίνει η ΔΕΥΑΣ και για πόσο χρονικό διάστημα»;

«Να σημειωθεί ότι για το δάνειο του 1 (ενός) εκατ. Ευρώ, με το οποίο θα ανακαινισθεί το πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων, ο Σερραίος δημότης δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ, καθώς αντί να καταβάλουμε 50.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια, αυτά τα χρήματα θα τα δίνουμε στις δόσεις του δανείου, προσθέτοντας κι ένα ποσό η ΔΕΥΑΣ από το ταμείο της» τόνισε επίσης ο κ.Δήμαρχος, (δηλαδή η ΔΕΥΑΣ δεν είναι των πολιτών; Από πού χρηματοδοτείται και δεν το γνωρίζουμε;).

Αυτά και πολλά άλλα ανύπαρκτα οφέλη ανακάλυψε ο κ.Δήμαρχος σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει τη λογική, έχοντας αποκτήσει μία απίθανη εμμονή ότι πρέπει πάση θυσία να παρουσιάσει έργο και κυρίως στοχεύοντας στη δεύτερη θητεία του.

Κανονικά θα έπρεπε να του ευχηθώ να ξαναεκλεγεί ( μάλλον χλωμό το βλέπω ), για να ξεπληρώσει ο ίδιος τα δάνεια με τα οποία φορτώνει τους Σερραίους πολίτες, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία.

Αντί λοιπόν να έχει ως μοναδικό στόχο να μειώσει τα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ, αφού ένας καταναλωτής σε λίγο θα χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό για να πληρώσει το νερό, αυτός έχει αποφασίσει αμέτι, μουχαμέτι να αφήσει το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία, φορτώνοντας ακόμα περισσότερα χαράτσια στους ήδη στενάζοντες και μη αντέχοντες συμπολίτες μας και ελπίζει ότι οι Σερραίοι θα τον επιβραβεύσουν κι από πάνω.

  •  Καλό θα ήταν λοιπόν να εφαρμόσει πρώτα και κύρια το νόμο 3463/2006 ( Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ), ο οποίος στο άρθρο 256 παράγραφος στ΄ ορίζει ρητά και κατηγορηματικά, ότι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ που αφορούν τη σύναψη δανείων έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.
  •  Να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.4002/2011( ΦΕΚ Α΄ 180/22-8-2011) οι οποίες προβλέπουν την υποχρεωτική μείωση μισθωμάτων που καταβάλουν σε ιδιοκτήτες οι δήμοι  κατά 20%, οπότε θα πληρώνουμε 40.000 ευρώ (το χρόνο παρακαλώ ) και θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
  • Να δώσει σαφείς εξηγήσεις και να μας δικαιολογήσει τη σκοπιμότητα της μελέτης μετεγκατάστασης της ΔΕΥΑΣ στο ορφανοτροφείο κόστους 90.000 ευρώ ( ενοίκιο σχεδόν τριών ετών ), και να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της αγοράς οκτώ (8) αυτοκινήτων μέσα σε ένα έτος, τη στιγμή που τα τελευταία δέκα (10) χρόνια  η επιχείρηση  είχε αγοράσει μόνο ένα (1).
  • Να μας ξεκαθαρίσει αν το οίκημα είναι ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΣ ή όχι. Και αν δεν είναι ιδιόκτητο ας μας πει ο κ.Δήμαρχος αν ο ίδιος σε ενοικιαζόμενο σπίτι θα ξόδευε 2 – 3 εκατομμύρια ευρώ για τυχόν ανακαίνιση.
 Παναγιώτης Κοτρώνης
Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής
Της «διάβασης πεζών»