Διακοπές ρεύματος σε Σιντική και Βισαλτία, από τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν το ν.Σερρών

Διακοπές ρεύματος σε Σιντική και Βισαλτία, από τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν το ν.Σερρών

Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλο το νομό, από το βράδυ της Τετάρτης 17/1 και συνεχίζονται και την Πέμπτη 18/1  ενώ έκλεισαν σχολεία στην περιοχή της Σιντικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Μανώλης Εμμανουηλίδης, σημείωσε πως λόγω των ισχυρών ανέμων, έπεσαν δένδρα και κλαδιά στα δίκτυα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. 

Κυρίως τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή Σιντικής –  όπου η ταχύτητα του ανέμου ήταν 100 χιλιόμετρα ανά ώρα –  από το Ν.Πετρίτσι έως και την Καστανούσα, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Εμμανουηλίδη η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το απόγευμα. Από το πρωί όλο το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ , περίπου 25 άτομα βρίσκονται στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και επιχειρούν για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Το έργο των συνεργείων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή καθώς δεν μπορούν να ανέβουν σε κολώνες.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σιντικής

Στο μεταξύ με απόφαση του δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης ανεστάλη η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Βυρώνειας, Κερκίνης, Κοίμησης και Νεοχωρίου, καθώς και των Δημοτικών  Σχολείων Βυρώνειας, Κερκίνης, Κοίμησης και Ροδόπολης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία (σ.σ. δεν λειτουργεί η θέρμανση).

Προβλήματα και ζημιές σε κτίρια

Από τους ισχυρούς ανέμους ξηλώθηκαν κεραμίδια  από την στέγη και κουφώματα  του Παλλατιδείου Γυμνασίου – Λυκείου και ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων από τις 11.30 το πρωί , για να μην κινδυνέψουν οι μαθητές.

Στο Σιδηρόκαστρο λόγω του ανέμου αποκολλήθηκε λαμαρίνα από στέγη και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο προκαλώντας του ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σιδηροκάστρου έλαβε έξι κλήσεις για απομάκρυνση δένδρων και κλαδιών, ενώ η Πυροσβαστική Υπηρεσία Πορρόϊων έλαβε 10 κλήσεις  και επιχειρούν σε περιστατικά  δύο οχήματα και εξι ανδρες.

Διακοπές ρεύματος και στην Βισαλτία

Πολύωρη διακοπή σημειώθηκε και στη περιοχή της Νιγρίτας, με την πόλη να μένει από ρεύμα το μεσημέρι της Πέμπτης 18/1 και τη διακοπή να υπολογίζεται ότι θα κρατήσει περισσότερες από 3 ώρες.