Διακοπές στην Αθήνα; Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο

Διακοπές στην Αθήνα; Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους και μαγευτικούς τουριστικούς προορισμούς. Συνδυάζει την ηρεμία της θάλασσας και την αγριότητα του βουνού, εντυπωσιακή πανίδα και χλωρίδα και φυσικά γαλαζοπράσινα νερά που θα σας μαγέψουν.

Οι περισσότεροι αποφασίζουν να κάνουν τις διακοπές τους σε κάποιο από τα μικρά αλλά μαγευτικά μας νησάκια, ωστόσο υπάρχουν και τουρίστες οι οποίοι έρχονται για να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της χώρας μας την Αθήνα, όσο και την συμπρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι ειδικά για τους τουρίστες στην περιοχή της Αθήνας επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να έχουν αμάξι για να επισκεφτούν το όμορφο κέντρο της και τα ιστορικά της μνημεία και όντως έχουν δίκιο καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς διευκολύνουν εξαιρετικά τις μετακινήσεις εντός του κέντρου της πόλης.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης και υπάρχουν πολλά μαγευτικά τοπία τα οποία πρέπει να επισκεφτούν οι τουρίστες και για αυτό το λόγο, η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από αξιόπιστη εταιρεία  κρίνεται απαραίτητη. Ειδικά, στην Νοτιοανατολική Αττική υπάρχουν τόσα πολλά ανεξερεύνητα σημεία τα οποία χαρακτηρίζονται για τη μαγευτική τους ομορφιά, ωστόσο χρειάζεται αυτοκίνητο για να τα επισκεφτούν οι τουρίστες.

Εμείς σας αναφέρουμε μερικά από τα αξιοθέατα στη Νοτιοανατολική Αττική, τα οποία πρέπει να επισκεφτείτε αν αποφασίσετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο:

  • Σούνιο, ο ναός του Ποσειδώνα.
  • Μαρκόπουλο, με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες των Μεσογείων.
  • Λαύριο, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, μετά τον Πειραιά.

Ανάλογα αξιοθέατα υπάρχουν και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα οποία χρειάζεται να έχετε αυτοκίνητο για να τα επισκεφτείτε και αν δεν έχετε, σίγουρα πρέπει να ενοικιάσετε. Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους πιο must προορισμούς ειδικά το καλοκαίρι και αυτό γιατί διαθέτει καταγάλανα νερά και παραλίες με χρυσή άμμο που θα σας μαγέψουν.

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο:

  • Πετράλωνα: το σπήλαιο του αρχανθρώπου. Η “ακρόπολη” της παλαιοανθρωπολογίας.
  • Η παραλία της Φούρκας, η Καλλιθέα, το Πευκοχώρι, το Παλιούρι.
  • Η χερσόνησος του Άθω.

Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την χώρα, η Drive Hellas είναι η καλύτερη επιλογή!