Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΕΒΖ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΕΒΖ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

ΕΒΖ-διαμαρτυρια-ΘεσσαλονικηΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, το πρωί της Δευτέρας (19/1), στην πλατεία Αριστοτέλους, εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), διαμαρτυρόμενοι “για την απαξία των κυβερνώντων τόσο για την τευτλοκαλλιέργεια όσο και για τη λειτουργία της εταιρείας που οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο”, όπως υποστηρίζουν.
“Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους τευτλοκαλλιεργητές, τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα και την άμεση έμπρακτη δέσμευση – παρέμβαση των αρχηγών των κομμάτων για να μην ολοκληρωθεί το προμελετημένο έγκλημα κλεισίματος της βιομηχανίας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάρης.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εργαζόμενοι στην ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγοί θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ για πέμπτη συνεχή ημέρα παραμένουν στα γραφεία της ΕΒΖ τευτλοπαραγωγοί. “Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε γιατί δεν έχουμε πού να πάμε” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης.

Επιστολή στον πρωθυπουργό
Στο μεταξύ, οι τευτλοπαραγωγοί απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει εντολή για την πληρωμή ολόκληρης της παραγωγής, αλλά και για την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ.
“Ειδάλλως”, τονίζουν, “επειδή και εμείς θέλουμε όπως και εσείς να λέμε την αλήθεια απέναντί σας, οι δρόμοι μας στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου θα χωρίσουν και αυτό γιατί η ΕΒΖ αποτελεί για εμάς τους αγρότες θέμα τιμής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας”.
Τευτλοπαραγωγοί και εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ΘΑ επιδιώξουν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έρθει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

(φώτο seleo.gr)

Advertisements