Διαμαρτυρία μαθητών μετα… μουσικής για τις ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Διαμαρτυρία μαθητών μετα… μουσικής για τις ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Στους δρόμους βγήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10) οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών για να τα «ψάλουν» μετά… μουσικής στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις που παρατηρούνται, (όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αφού το Υπουργείο καθυστερεί να διορίσει τους αντίστοιχους καθηγητές) σε διδακτικό προσωπικό που  οδηγεί σε υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας.

Δεκάδες διδακτικά κενά

Η έλλειψη επαρκούς αριθμού καθηγητών μουσικής έχει οδηγήσει στη δημιουργία δεκάδων ωρών διδακτικών κενών, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες όπως ο ταμπουράς, το λαούτο, η βιόλα, το κανονάκι, το κλαρίνο (παραδοσιακό) και το βιολί (κλασικό), καθώς και στα θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής.

Χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέσο για την έκφραση της δυσαρέσκειάς τους, οι μαθητές διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών φωνάζοντας το σύνθημα :

«Η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη».

Ψήφισμα σε Δήμαρχο και Βουλευτές

Μέλη του  Δ. Σ. των μαθητών συνοδευόμενα από μέλη του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σερρών επέδωσαν χτες, 30/10, ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ψήφισμα-απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας (25/10) στον κο Δήμαρχο (για κάλυψη λειτουργικών δαπανών του σχολείου ) και στα πολιτικά γραφεία της Υφυπουργού Εσωτερικών, κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και της Βουλευτίνας (ΣΥΡΙΖΑ) Σερρών, κας Αφροδίτης Σταμπουλή (για την πιστοποίηση μουσικών σπουδών και κάλυψη εκπαιδευτικών κενών μουσικών ειδικοτήτων).