Διαμαρτυρία των συνταξιούχων και συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ Σερρών

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων και συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ Σερρών

Συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 2/10 τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων και Αναπήρων ΙΚΑ Ν. Σερρών αντιδρώντας στις άμεσες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που επιφέρει το νέο συνταξιοδοτικό.

«Οι περικοπές του 3ου μνημονίου έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Πρόκειται για καθαρή κλεψιά σε εισφορές που δίναμε μια ζωή με ιδρώτα και στερήσεις»

δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων και Αναπήρων ΙΚΑ Ν. Σερρών Γ.Φιλιούσης.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο δεκαήμερο  κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά το συνταξιουχικό κίνημα.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν

Η 1 η Οκτώβρη δεν είναι ημέρα της τρίτης ηλικίας που την έχουν ανακηρύξει αυτοί πουν με τις πολιτικές τους μας πετάνε στον Καιάδα και μας θεωρούν κόστος. Είναι ημέρα ΔΡΑΣΗΣ του συνταξιουχικού κινήματος για την διεκδίκηση των κλεμμένων συντάξεων και ότι άλλο δικαίωμα μας έχουν αρπάξει διαχρονικά οι μέχρι τώρα κυβερνώντες, τα οποία θυσίασαν στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3 ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

  •  Καμία συναίνεση στη σφαγή των δικαιωμάτων μας.
  •  Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή.
  •  Δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία με την ενότητα καιν πάλη μας μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.
  •  Βάζουμε τέρμα στις κάλπικες υποσχέσεις για την ανάπτυξη που έρχεται η οποία θα στηρίζεται στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.
  •  Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν καταργηθεί.
  •  Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3 ο μνημόνιο.

Μαζική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 10/10

Μαζική συγκέντρωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Και εκεί θα παραστούν οι Σερραίοι συνταξιούχοι και σύμφωνα με τον κ. Φιλιούση για την μεταφορά τους έχει ήδη ναυλωθεί λεωφορείο.