Διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, για την καθυστέρηση των έργων στην Μεσολακκιά

δρόμος-μεσολακιαΗ λαϊκή επιτροπή κατοίκων Μεσολακκιάς Σερρών, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε παράσταση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Μωυσιάδη, στις Σέρρες την 12.8.2013 και διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων που αφορούν την περιοχή, όπως:

  •  α) η αποπεράτωση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Μεσορράχης η οποία ταλανίζει την περιοχή μας εδώ και δεκάδες χρόνια με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα.
  •  β) Η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη Μεσολακκιά για την ομαλή και ασφαλή διέλευση, είσοδο και έξοδο των οχημάτων στη Μεσολακκιά καθώς και την εν συνεχεία κατασκευή οδικού άξονα που να οδηγεί στον τύμβο “Καστά” (το τελευταίο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα) μέσα από την Μεσολακκιά.
  • γ) Οι δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος Αμφίπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αρχαιολογική υπηρεσία  σχετικά με την ανακάλυψη – ανασκαφή του τύμβου “Καστά” που βρίσκεται 500 περίπου μέτρα νοτιοανατολικά της Μεσολακκιάς, όπως: η χάραξη – κατασκευή του οδικού άξονα μέσα από την Μεσολακκιά που θα οδηγεί στον τύμβο, ο επαναπροσδιορισμός της (ανύπαρκτης) πολεοδομικής μελέτης του οικισμού, η υδροδότηση, η ρευματοδότηση, η μέριμνα για την ασφαλή φύλαξη του τύμβου και μια σειρά άλλων δράσεων που είναι περιττό να αναφερθούν.
  • δ) Τέλος, η επιτροπή, ανέφερε και το πρόβλημα της άρδευσης, προτείνοντας  ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άρδευσης από τον Στρυμώνα για την ευρήτερη περιοχή.
                Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους
                Ο κ. Μωυσιάδης μας ανέφερε, για όλα τα παραπάνω ότι:
  1. η συνέχεια της αποπεράτωσης του οδικού άξονα θα αρχίσει την 01/09/2013 με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τον Ιανουάριο του 2014. Εν συνεχεία, ότι, θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου στην Μεσολακκιά.
  2. Ότι, θα συνεργαστεί με το δήμαρχο Αμφίπολης κ. Βογιατζή Γιώργο για όλες τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προς εκπλήρωση όλων όσων προαναφέρθηκαν σχετικά με τον τύμβο του “Καστά” στη Μεσολακκιά.
  3. Ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δέκα ημερών, δηλ. μέχρι της 22.08.2013 θα επισκεφτεί τη Μεσολακκιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι όλα τα προαναφερθέντα. Επίσης, δεσμέυτηκε ότι θα συνεργαστεί με τον δήμαρχο Αμφίπολης για την προώθηση σχετικού προγράμματος άρδευσης της περιοχής από τον Στρυμώνα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Tην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ακόμη αναμένουμε την έλευση της στη Μεσολακκιά και την ανάληψη απο μέρους της πρωτοβουλιών για την επίλυση των παραπάνω αναφερθέντων ζητημάτων.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας
για την ουσιαστική επίλυση τους.
Λαϊκή επιτροπή κατοίκων Μεσολακκιάς Σερρών