Διασχολικοι Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Διασχολικοι Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών η δεύτερη φάση των διασχολικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου».

Οι συμμετοχές

Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν οι πενταμελείς ομάδες μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Σερρών, του Γυμνασίου Νιγρίτας και του Γυμνασίου Δημητριτσίου, που προκρίθηκαν κατά τους προηγηθέντες ενδοσχολικούς Αγώνες Γυμνασίων της αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Η νικήτρια ομάδα πρόκειται να εκπροσωπήσει τη Δ.Δ.Ε. Σερρών στην τελική φάση των Αγώνων, που θα διεξαχθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Εγκεκριμένοι από το Υ.Π.Ε.Θ

Οι Αγώνες αυτοί είναι εγκεκριμένοι από το Υ.Π.Ε.Θ και διοργανώνονται από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και τους Σχολικούς /Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Σερρών, ο οποίος και θα προσφέρει δώρα στη νικήτρια ομάδα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

  • 10-11 π.μ: Διεξαγωγή Γραπτών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας
  • 11π.μ. -12 μ.μ: Προσομοίωση Αγώνων Λόγου- Αντιλογίας από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Σερρών, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στους Γ Περιφερειακούς Αγώνες Λόγου
  • 12-1μ.μ.: Διεξαγωγή προφορικών διασχολικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Ανάδειξη νικήτριας ομάδας. Απονομή επαίνων και δώρων από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Σερρών.