“Έφυγε” ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής!

“Έφυγε” ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής!

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, κατέληξε στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν μετά από πτώση, που είχε το απόγευμα του Σαββάτου (20/10), από σκάλα, με συνέπεια να υποστή σοβαρή κάκωση της αυχενικής μοίρας.

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής αρχικά διεκομίσθει στο Νοσοκομείο Σερρών και από εκεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διεκομίσθει  στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διασωληνώθηκε, ενώ οι γιατροί είχαν πει πως τα επόμενα 24ωρα θα ήταν κρίσιμα.

Τελικά ο Ανδρέας Δαϊρετζής έχασε την μάχη με την ζωή και κατέληξε το πρωί της Δευτέρας 22/10.

Συγκλονισμένη από την είδηση είναι ολόκληρη η τοπική κοινωνία, καθώς ο Ανδρέας Δαϊρετζής εκτός του ότι ήταν Δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια, είχε πριν επί σειρά ετών έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Ξεχώριζε για την εντιμότητα, την ευθύτητα του χαρακτήρα του και το πηγαίο χιούμορ του

Δήμος Νέας Ζίχνης: Βαθιά θλίψη – Την Τρίτη 23/10 η νεκρώσιμος ακολουθία

Σε ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ζίχνης αναφέρεται:
Ο Δήμος Νέας Ζίχνης εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημάρχου μας, Ανδρέα Δαϊρετζή και σας γνωρίζει ότι η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζίχνη Σερρών την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00.
Η σωρός του Δημάρχου θα βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης από τις 10.00 π.μ για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Δήμαρχος από τον Α’ γύρο

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής ήταν 69 χρονών, ιδιαίτερα αγαπητός στους πολίτες της Νέας Ζίχνης καθώς εκτιμούσαν την ευθύτητα και την μαχητικότητα με την οποία εξέφραζε τις απόψεις του. Για τον λόγο αυτό τον εξέλεξαν δήμαρχο Νέας Ζίχνης  για πρώτη φορά το 2006 (β’ γυρο 52,6%),  ενώ στη συνέχεια τον εξέλεξαν το 2010 από την α’ Κυριακή με ποσοστό 51,76%, και αυτή την εμπιστοσύνη την ανανέωσαν και στις επόμενες εκλογές του 2014, όπου εκλέχθηκε πάλι από την α’ Κυριακή με ποσοστό  ακόμη πιο υψηλό 53,80%.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΪΡΕΤΖΗ

Ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου και

μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Σοφοκλής Δαϊρετζής, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της τότε κοινότητας Νέας Ζίχνης.

Ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Σαρακατσάνη, τομεάρχη του Παθολογικού Τομέα  στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Διετέλεσε υπάλληλος και στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είχε πλούσια πολιτική δράση ως μέλος και εκλεγμένος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004.

Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Διοίκηση Σερρών.

Είχε πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτιστική δράση, μέσα από τους συλλόγους και  άλλους φορείς.

Υπηρέτησε από θέση ευθύνης σε πολλά σωματεία σε επίπεδο Νομού Σερρών και, όπως επίσης, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε στον τοπικό τύπο.

Είχε την καθολική αποδοχή των δημοτών του και  από το 2007 μέχρι και σήμερα τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς τον   Δήμαρχο του Δήμου Νέας Ζίχνης με τον συνδυασμό «ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΪΡΕΤΖΗΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» για τρεις συνεχόμενες περιόδους.

 

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την πολιτική

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών εκφράζει την βαριά της θλίψη, και υποβάλει τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους οικείους του Δήμαρχου Ν.Ζιχνής Ανδρέα Δαϊρετζη

Ενός Ανθρώπου που υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την πολιτική και ειδικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διαδρομή του στην πολιτική αποτελεί παράδειγμα για όλους που ασχολούνται με τα κοινά.

Καλό ταξίδι Ανδρέα ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου πατρίδας που θα σε σκεπάσει.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο Ανδρέας υπήρξε πραγματικός σύντροφος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Σερρών εκφράζει τη λύπη της για τον αδόκητο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή. Ο Ανδρέας υπήρξε πραγματικός σύντροφος, μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σερρών,  Δήμαρχος Νέας Ζίχνης για τρεις συνεχόμενες θητείες, με μεγάλη επιτυχία και τεράστιο έργο. Ήταν ένας αγωνιστής.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στους οικείους του και στους δημότες της Νέας Ζίχνης.

Αφροδίτη Σταμπουλή: «ταύτισε την πορεία της ζωής του με την προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Ν. Ζίχνης Ανδρέα Δαïρατζή.

Ενός ανθρώπου που ταύτισε την πορεία της ζωής του με την προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο.

Υποβάλλω στην οικογένειά του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Αφροδίτη Σταμπουλή

Απόστολος Τζιτζικώστας:  ξεχώρισε για την εργατικότητα, την ακεραιότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εκφράζει με δήλωσή του τη θλίψη του για τον απρόσμενο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή:

«Ο αδόκητος χαμός του Ανδρέα Δαϊρετζή μάς έχει συγκλονίσει όλους. Η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για την Κεντρική Μακεδονία και την Αυτοδιοίκηση της χώρας. Όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον τόπο του και την κοινωνία ξεχώρισε για την εργατικότητα, την ακεραιότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του. Ήταν ένας από τους άμεσους συνεργάτες στην κοινή προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον τόπο μας και να προσφέρουμε έργο στους συμπολίτες μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Χρήστος Παπαστεργίου υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μας. Για την Τοπική Αυτοδίοικηση. Χάθηκε ένας ικανός δήμαρχος, ένας αξιολογότατος άνθρωπος, ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, ο Ανδρέας Δαϊρετζής. Μεγάλη απώλεια για τον τόπο του, είναι  αναντικατάστατη απώλεια για την οικογένεια του. Στην οικογένεια του, τους φίλους του, τους δημότες του τα πιο θερμά συλλυπητήρια».

Λάζαρος Κυρίζογλου  πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

«Σήμερα είναι πράγματι μια μέρα πολύ δύσκολη γιατί χάσαμε έναν πολύ αξιόλογο αυτοδιοικητικό που εκλέγεται επί σειρά ετών στην τοπική κοινωνία του δήμου Ζίχνης. Τον Ανδρέα Δαϊρετζή, έναν άνθρωπο του λαού, απλό, γνήσιο, ειλικρινή ο οποίος μετά παρρησίας διατύπωνε τις θέσεις τους και τις απόψεις. Ήταν ξεκάθαρος και δεν είχε πολιτικάντικες λογικές.

Προσωπικά θλίβομαι γιατί, εκτός από συνάδελφος ήταν και φίλος μου. Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους πολίτες της περιοχής της Ζίχνης, γιατί έχασαν το δήμαρχο τους, που πάλευε και αγωνίζονταν 24 ώρες το 24ωρο όλο το χρόνο, όλα τα χρόνια της θητείας του».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ

Η Δημοκρατική Παράταξη, πενθεί σήμερα για την αδόκητη απώλεια του επί τρεις θητείες Δημάρχου Ν. Ζίχνης Σερρών, Ανδρέα Δαϊρετζή.

Ο εκλιπών λάμπρυνε με την παρουσία του την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάλεψε για τα δίκαια των δημοτών του και διακρίθηκε για την εντιμότητα και το ήθος του.

Στους δημότες, την οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Αλέξανδρος Χρυσάφης –«Συμμαχία Σερραίων»: «Εφυγε ένας αυθεντικός μαχητής της πολιτικής ζωής»

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης (υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών)  σε ανακοίνωση του αναφέρει για τον Ανδρέα Δαϊρετζή:

Ένας αυθεντικός μαχητής της πολιτικής ζωής έφυγε σήμερα από κοντά μας  σκορπώντας τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Ζίχνης, αλλά και της ευρύτερης   των Σερρών.

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής διανύοντας όλα τα στάδια της ενεργής κοινωνικής  και συνδικαλιστικής δράσης καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των πολιτών για την εντιμότητα, την αυθεντικότητα  και την αποτελεσματικότητά του, και καταξιώθηκε στη συνέχεια επί σειρά ετών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως Δήμαρχος Ν. Ζίχνης υπηρέτησε τον απλό πολίτη με ασυμβίβαστο σθένος και αγωνιστικότητα και αναγνωρίστηκε από όλους για τη μεγάλη του προσφορά στον τόπο, μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές ατραπούς.

Η γνησιότητα των προθέσεων του και το πάθος του για την υλοποίησή τους τον κατέστησαν πρότυπο πολιτικού άνδρα, που με την  αιφνίδια εκδημία του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Εμείς ως  Συμμαχία Σερραίων τιμούμε το έργο και τη δράση του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΥΜΑΘ για τον θάνατο του Ανδρέα Δαϊρετζή

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Σερρών, Ανδρέα Δαϊρετζή, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, εκφράζει η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

Η ξαφνική απώλεια του άξιου Δημάρχου και πολύτιμου συνανθρώπου και συμπολίτη μας Ανδρέα Δαϊρετζή είναι μεγάλη για όλους τους Σερραίους. Το έργο και η μνήμη του θα μείνουν ως παρακαταθήκη για τη Νέα Ζίχνη και παράδειγμα για το νομό μας. Στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας”

Η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ν. Ζίχνης

Η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ν. Ζίχνης, εκφράζει την βαθύτατη λύπη του και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2 Responses to "“Έφυγε” ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής!"

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ   22 Οκτωβρίου 2018 at 12:02

    Τη μάχη με το θάνατο δεν την κερδίζει κανείς (λάθος του συντάκτη). Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο αγαπητός Δήμαρχος

    • ανεξάρτητος   22 Οκτωβρίου 2018 at 12:50

      διορθώθηκε ευχαριστουμε για την επισήμανση