ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Αμέτοχος ο δήμος Σερρών στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες;

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Αμέτοχος ο δήμος Σερρών στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες;

Ερώτηση προς το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, απευθύνει η δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών» όσο αναφορά τη συμμετοχή του Δήμου στη πρωτοβουλία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας για  αλληλεγγύη της Αυτοδιοίκησης στους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας διωγμένοι από τις Πατρίδες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα ερωτήματα που απευθύνει η δημοτική κίνηση  προς το Δήμαρχο αναφέρει:

Σέρρες, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κ.Ε.Δ.Ε. για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και έμπρακτη υλικοτεχνική βοήθεια προς το δήμο Λέσβου ερωτάται ο Δήμαρχος Σερρών:

  • Εάν απάντησε στην από 07.09.2015 επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. προς όλους τους Δημάρχους, στην οποία ζητάει να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Λέσβου.
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ως προς το ζήτημα αυτό.

Σημειώνουμε πως πέρα από το κάλεσμα αυτό της Κ.Ε.Δ.Ε., υπάρχουν Δήμοι ανά τη χώρα που σε συνεργασία με τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και κυρίως τη κοινωνία, διατηρούν ζωντανή την αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από την πρωτοφανή αυτή μεταναστευτική κρίση. Για παράδειγμα, ο κοντινός Δήμος Δράμας συγκεντρώνει κι αποστέλλει τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Ειδομένης (Δήμος Παιονίας του Νομού Κιλκίς).

Όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική παράταξη Διάβαση Πεζών συγκεντρώνει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στην Ειδομένη. Ευελπιστούμε ο Δήμος Σερρών να αφουγκραστεί την ανάγκη της κοινωνίας για προσφορά κι αλληλεγγύη απέναντι στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους ελπίζοντας σε ένα μέλλον. Ενωμένοι είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Καλούμε λοιπόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξει την κίνηση αυτή και ως Δήμος πια να στηρίξουμε οργανωμένα τις περιοχές της χώρας μας που υποδέχονται τα προσφυγικά κύματα.