Η «Διάβαση Πεζών» καλεί τον παραιτηθέντα Π.Κοτρώνη να κρατήσει την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

διάβαση-πεζών
διάβαση-πεζών

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών» προσπαθεί να δικαιολογήσει την παραίτηση του μέχρι χθες επικεφαλής της Παναγιώτη Κοτρτώνη και να απαντήσει στην επιστολή παραίτησης του, κάνοντας λόγο για «αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις». Στο τέλος της ανακοίνωσης τον καλούν να διατηρήσει την έδρα στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών! (σ.σ. ίσως αναγνωρίζοντας το κενό που αφήνει στην εκπροσώπηση της κίνησης και μη διαθέτοντας ανάλογη προσωπικότητα που να μπορεί να καλύψει επαρκώς την δημοτική κίνηση στα δημοτικά συμβούλια)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «διάβασης πεζών» αναφέρει:

Όπως έγινε ήδη γνωστό, ο Παναγιώτης Κοτρώνης υπέβαλε χθες, μετά το τέλος της τακτικής εβδομαδιαίας συνέλευσης της διάβασης πεζών την παραίτησή του από επικεφαλής της κίνησης. Ως διάβαση πεζών, και φέροντας το βαρύ φορτίο αυτής της ανακοίνωσης, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα: Σε όλες τις μέχρι σήμερα μάχες που κληθήκαμε να δώσουμε ως διάβαση πεζών, η συνεργασία με τον επικεφαλής, ο σεβασμός των αμεσοδημοκρατικών αποφάσεων της συνέλευσης και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και προτάσεων που συναντήθηκαν κατά καιρούς στους κόλπους μας, ήταν τα στοιχεία που μας κράτησαν ενωμένους και πάντα παρόντες με συνέπεια και σοβαρότητα σε όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως και σε κάθε ζωντανό πολιτικό φορέα, το τελευταίο διάστημα εκφράστηκαν εντός της διάβασης πεζών μια σειρά διαφορετικών αντιλήψεων και προτάσεων για την συνέχιση της παρέμβασής μας στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την συνέλευση της Τρίτης – με τις γνωστές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες είμαστε πάντα περήφανοι- οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν, αντιπαρατέθηκαν, κάποιες συνέκλιναν, ενώ κάποιες άλλες δεν κατέστη δυνατόν να βρουν κοινό τόπο. Έτσι καταλήξαμε στην τελευταία συνέλευση της Τρίτης, ο επικεφαλής να διαφωνήσει σε ζητήματα λειτουργίας της διάβασης πεζών. Σεβόμαστε απόλυτα και κατανοούμε την επιλογή του Παναγιώτη Κοτρώνη να παραιτηθεί, εφόσον θεωρεί ότι διαφωνεί με την τακτική της διάβασης πεζών, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση γι’ αυτά τα ζητήματα.

Όσον αφορά την ουσία της δήλωσής του, αναφέρουμε απλά ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και ο πολιτισμός αποτελούν και αυτά πτυχή της πολιτικής δραστηριότητας της διάβασης πεζών, μαζί με όλα τα διοικητικά ζητήματα αυτοδιοίκησης. Η συμμετοχή μας στις εκλογές, αφορά όχι μια απλή καταγραφή δυνάμεων, αλλά την δυνατότητά μας να εκφράσουμε με μεγαλύτερη δύναμη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσα βαθιά πολιτικά πιστεύουμε και οραματιζόμαστε για την κοινωνία. Και μέχρι τiς επόμενες εκλογές, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα αυτά μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με τις δύο έδρες δημοτικών συμβούλων που αντιστοιχούν στην διάβαση πεζών, αλλά και με την καθημερινή μας παρουσία στις γειτονιές, στους κοινωνικούς χώρους, στους αγώνες.

Η πορεία της διάβασης πεζών με τον Παναγιώτη Κοτρώνη ως επικεφαλής της αποτέλεσε μια υπέροχη διαδρομή, που χαρακτηρίζεται από την ανεκτίμητη προσφορά του στην κίνηση και την αυτοδιοικητική μας παρέμβαση. Ελπίζουμε και περιμένουμε να συνεχίσει την προσφορά του, υπερασπιζόμενος τις προτάσεις και τις απόψεις του ως μέλος της διάβασης πεζών, όπως εξάλλου έκανε με συνέπεια και όλα αυτά τα χρόνια όπου τα μέλη συμμετέχουν με ισότητα, σεβασμό και ελευθερία στην συλλογική μας δράση. Κατανοούμε την ευθιξία του για την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος, αλλά τον καλούμε να διατηρήσει την έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.