«διάβαση πεζών»: Κάλεσμα για λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις Σέρρες

«διάβαση πεζών»: Κάλεσμα για λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις Σέρρες

κοινωνικο φροντιστήριο-διάβαση πεζώνΌπως τονίζει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η δημοτική παράταξη στο δήμο Σερρών «διάβαση πεζών»: Για τρίτη συνεχή χρονιά, η «διάβαση πεζών», αλλά και η Σερραϊκή κοινωνία (όπως αποδεικνύουν τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε από πολλούς συμπολίτες μας), διαπιστώνουν την αναγκαιότητα λειτουργίας της δομής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια έκφανση της γενικότερης ανάγκης για στήριξη που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής η οποία ασκείται τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς όχι μόνο σε οικονομική δυσπραγία, αλλά και σε καταστάσεις απογοήτευσης και απομόνωσης.
Η απάντηση της κοινωνίας σε αυτή την επίθεση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη, με την μορφή της ουσιαστικής αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας, η οποία εκτός από το να δίνει λύση στο άμεσο πρόβλημα, κυρίως καλλιεργεί την συλλογική αντίληψη, εμπνέει όλους και όλες μας να διεκδικήσουμε την ζωή και την αξιοπρέπειά μας και αποτελεί την μικρογραφία μιας κοινωνίας δίκαιης και ανθρώπινης, όπως την οραματιζόμαστε.
Πιστή στις παραπάνω αξίες, η «διάβαση πεζών» απευθύνει και φέτος κάλεσμα στους Σερραίους και τις Σερραίες για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Εφαρμόζοντας στην πράξη τις ιδέες μας για την αλληλεγγύη και θεωρώντας πως αυτή δεν μπορεί να είναι μία μονομερής πράξη φιλανθρωπίας, αλλά πρέπει να εκφράζεται μέσα από ζωντανές ομάδες πολιτών με συμμετοχή και αλληλοστήριξη, που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλούμε γονείς, μαθητές και καθηγητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που θέλει να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την δομή, να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στα παρακάτω τηλέφωνα και να συμμετάσχουν στην εναρκτήρια συνέλευση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπου θα συζητηθεί ο τρόπος οργάνωσης και στήριξής του από όλους και όλες, ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παγώνα Κιάκου: 6937-011433
Δημήτρης Παρίσσης: 6972-496672
Ειρήνη Μυλωνά: 6944-803671