Η «Διάβαση Πεζών» καταγγέλλει: «Με χρήματα των Σερραίων εξυπηρετεί συμφέροντα ο Π. Αγγελίδης στο πρ. Στρατόπεδο Εμμ.Παπά»

Η «Διάβαση Πεζών» καταγγέλλει: «Με χρήματα των Σερραίων εξυπηρετεί συμφέροντα ο Π. Αγγελίδης στο πρ. Στρατόπεδο Εμμ.Παπά»

στρατόπεδο Εμμ_Παππά_2013-04-11_002311Συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ παραχώρησε το πρωϊ της Παρασκευής (4/4) στο πρώην στρατόπεδο Εμμ.Παπά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Παναγιώτης Κοτρώνης. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» ανέλυσε την πρόταση της κίνησης για τους χώρους των πρώην στρατοπέδων της πόλης των Σερρών.

Ξεκινώντας την συνέντευξη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητούμε ξεκάθαρη λύση τώρα για το πρώην στρατόπεδο Εμμ.Παπά. Η «διάβαση πεζών» απαιτεί να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ των Σερραίων πολιτών. Ο Πέτρος Αγγελίδης θέλει να το καταστρέψει και να δημιουργηθούν μεζονέτες. Και όλα αυτά από τις τσέπες των Δημοτών».

Ο Παναγιώτης Κοτρώνης υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών με τη "Διάβαση Πεζών"
Ο Παναγιώτης Κοτρώνης υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών με τη “Διάβαση Πεζών”

Ενώ κατήγγειλε τον Δήμαρχο Σερρών ότι έχει «διπλή ατζέντα» στο πρόγραμμά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμφανίζει ένα πρόγραμμα για να κλέψει την ψήφο των Σερραίων και ένα δεύτερο πρόγραμμα για εξυπηρετήσει συμφέροντα».

Συνέχισε αναλύοντας την πρότασή του:

Εμείς ξεκάθαρα προτείνουμε:
Και τα τρία πρώην στρατόπεδα ανήκουν στους Σερραίους Πολίτες εξ’ ολοκλήρου
Η πρότασή μας είναι να γίνουν τρία θεματικά πάρκα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας.

 Για το συγκεκριμένο πρώην στρατόπεδο Εμμ.Παπά επειδή

είναι κοντά στο νοσοκομείο, προτείνουμε να μετατραπεί σε Πάρκο Κοινωνικής Πρόνοιας.
Στο στρατόπεδο Εμμ.Παπά διατηρείται ο σταθμός των αστικών λεωφορείων.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει 4 ζώνες χρήσεων :
  • v Ζώνη βρεφονηπιακών σταθμών
  • v Ζώνη δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας
  • v Ζώνη κέντρου κοινωνικής επανένταξης
  • v Ζώνη πρασίνου

<

p>ΠΡΩΤΗ ΖΩΝΗ :   Στο χώρο αυτό, χωροθετείται η πρώτη ζώνη των βρεφονηπιακών σταθμών

ΔΕΥΤΕΡΗ  ΖΩΝΗ :     Στο χώρο, όπου χωροθετείται η δεύτερη ζώνη των Δημόσιων Υπηρεσιών Προνοίας, υπάρχουν οκτώ (8) υφιστάμενα κτίρια, βόρεια του κεντρικού οδικού άξονα του στρατοπέδου (ο οποίος προτείνεται να διατηρηθεί ως ασφαλτοστρωμένος δρόμος και στη νέα χρήση του χώρου ).

Τα κτίρια αυτά είναι σε μέτρια κατάσταση διατήρησης και κρίνονται σημαντικά από ιστορικής και αρχιτεκτονικής πλευράς. Όσον αφορά το μέγεθός τους είναι ικανά και επαρκή για να φιλοξενήσουν τις νέες προτεινόμενες χρήσεις.

Η ζώνη αυτή περιβάλλεται από δρόμους όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο και διαθέτει περιφερειακά τρεις χώρους στάθμευσης. Ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της πρώτης ζώνης των βρεφονηπιακών σταθμών.

 ΤΡΙΤΗ  ΖΩΝΗ :    Στο χώρο χωροθέτησης του κέντρου κοινωνικής επανένταξης  υπάρχουν δέκα (10) υφιστάμενα κτίρια νότια του κεντρικού οδικού άξονα. Τα κτίρια αυτά προτείνεται να αποκατασταθούν για να φιλοξενήσουν τις νέες χρήσεις.

Η κίνηση στον συγκεκριμένο χώρο γίνεται μέσω πεζοδρόμων και για το λόγο αυτό δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης στην είσοδο της ενότητας αυτής.

Το Κέντρο κοινωνικής επανένταξης μπορεί να λειτουργήσει σε συνεργασία με τα κέντρα απεξάρτησης ΟΚΑΝΑ, ΚΕ.ΘΕ.Α. και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ. Οι οργανισμοί αυτοί εκτός από τις μονάδες απεξάρτησης διαθέτουν και Μονάδες Κοινωνικής Επανένταξης ατόμων απεξηρτημένων από τα Ναρκωτικά, ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα για Εξαρτημένες Μητέρες καθώς και Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης. Σκοπός του κέντρου επανένταξης είναι η ομαλή και σταδιακή ένταξη των μελών του στο κοινωνικό σύνολο ως τελευταίο στάδιο θεραπείας, έχοντας ολοκληρώσει την

παραμονή τους σε θεραπευτική κοινότητα.

Προβλέπεται ένα κτίριο διοίκησης της μονάδας καθώς και χώροι στέγασης του κέντρου οικογενειακής υποστήριξης, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, τμήμα

ιατρικής παρακολούθησης των ατόμων επανένταξης αλλά και των παιδιών των εξαρτημένων μητέρων, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

 ΤΕΤΑΡΤΗ  ΖΩΝΗ :  Τέλος, στη τέταρτη ζώνη πρασίνου διατηρείται και επεκτείνεται το υπάρχον αλσύλλιο, δημιουργείται μία ζώνη πρασίνου δίπλα από την κεντρική είσοδο και περιμετρικά του χώρου στάθμευσης των αστικών λεωφορείων. Τέλος, η μεγαλύτερη ζώνη πρασίνου δημιουργείται στον ελεύθερο χώρο του στρατοπέδου όπου προτείνονται νέες φυτεύσεις με αειθαλή και φυλλοβόλα καλλωπιστικά δέντρα, δημιουργία αναψυκτηρίου, διαδρομών περιπάτου και στάσεων ξεκούρασης. Η φροντίδα και η συντήρηση των χώρων πρασίνου μπορεί να ανατεθεί σε άτομα του κέντρου επανένταξης.