Η Διάβαση Πεζών καταγγέλλει ότι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Σερρών δεν… τελείωσαν!

Η Διάβαση Πεζών καταγγέλλει ότι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Σερρών δεν… τελείωσαν!

χρήματα-euroΜε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη στον δήμο Σερρών «διάβαση πεζών» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη ότι αγνοεί την οικονομική συγκυρία για τα νοικοκυριά, και πλήττει τους επαγγελματίες σε ορισμένες  κατηγορίες με την αύξηση των δημοτικών τελών. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών στις 29/10/2014 με τις αποφάσεις που πήρε για την αύξηση των τελών  στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Φωτισμού, ανέδειξε την κρυφή προεκλογική ατζέντα και τις προειλημμένες αποφάσεις, της κατά τα άλλα νοικοκυρεμένης   διοίκησης.  Και φυσικά γνώριζε για τα ύψους 18% ανείσπρακτα τέλη από την κοινωνική λαίλαπα του  Μνημονίου και τα αποτελέσματα του Καλλικράτη στους Δήμους, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή στην αρχή της νέας δημαρχιακής θητείας για να  το διαχειριστεί εύκολα, με τον άφθονο πολιτικό χρόνο που διαθέτει. Έτσι λοιπόν κλείνει εκκρεμότητες  σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου (ΔΕΥΑΣ, ΚΕΔΗΣ, Αυτοκινητοδρόμιο κ.ά.) είτε αυξάνοντας τα τέλη, είτε τακτοποιώντας απλήρωτες δαπάνες και αστοχίες συμβάσεων. Η συγκεκριμένη αύξηση (3.5% – 100% περίπου) πέρα από το ότι αγνοεί την οικονομική συγκυρία για τα νοικοκυριά, πλήττει και τους επαγγελματίες σε ορισμένες  κατηγορίες με ιδιαίτερα δυσμενή τρόπο. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν επί πλέον αυξήσεις, όπως βέβαια το παραδέχτηκε και ο εισηγητής, καθώς η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει η Δημοτική Αρχή με τον «επενδυτή» στο εργοστάσιο  του ΧΥΤΥ  Παλαιοκάστρου, θα εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές ανά τόνο σκουπιδιών και κατ΄αναλογία τα δημοτικά τέλη.

Η Διάβαση Πεζών καταψήφισε την εισήγηση για την αύξηση των τελών ,αλλά δεν μπόρεσε να εμποδίσει  τη δυσμενή εξέλιξη, απέναντι σε μια αποφασισμένη πλειοψηφία και σε μια υποτονική στάση της άλλης αντιπολίτευσης.

Πέραν τούτων η συνεδρίαση ανέδειξε και τις μηδενικές σχεδόν  εισπράξεις από την ανακύκλωση με τους μπλε κάδους, καθώς από την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών έχουμε επιστροφές υλικών και κατά συνέπεια  κανένα οικονομικό αποτέλεσμα. Έλλειμμα  υπάρχει επίσης στη συλλογή και διαχείριση των ογκωδών  και αδρανών υλικών .
Όσον αφορά στην εισήγηση για τα τεχνικά  έργα εκεί φάνηκε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, πέραν των μικρών παρεμβάσεων στα πλαίσια της πενιχρής ΣΑΤΑ και των λιγοστών ιδίων πόρων του Δήμου. Κανένας ολοκληρωμένος  σχεδιασμός, ούτε καν σε επίπεδο μελέτης για τις μεγάλες παρεμβάσεις  που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης και θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα.
Και αν σε τέτοια υστερεί η Δημοτική Αρχή ,δε χάνει την ευκαιρία να κάνει και το ρουσφετάκι της ,όπως έκανε με την περίπτωση της δωρεάν παραχώρησης καταστήματος σε συγκεκριμένο Σύλλογο. Έξις δευτέρα φύσις .
Η Διάβαση Πεζών θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των συμπολιτών με κάθε τρόπο ,από κάθε βήμα  γιατί είναι γέννημα των αναγκών του καιρού μας.
Μέσα στην κρίση αγώνας για τον καθημερινό άνθρωπο, όχι για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και προ πάντων γιατί  αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι.