«Διάβαση Πεζών»: Κοινωνικό φροντιστήριο – η αλληλεγγύη στη πράξη. Ανοικτό κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή Σερρών

«Διάβαση Πεζών»: Κοινωνικό φροντιστήριο – η αλληλεγγύη στη πράξη. Ανοικτό κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή Σερρών

κοινωνικό φροντηστήριοΗ Δημοτική κίνηση στο Δήμο Σερρών «Διάβαση Πεζών» με ανακοίνωσή της καλεί τη Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη να «παρακάμψει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος» και να στηρίξει έμπρακτα την υλοποίηση της δράσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί μόνη της η δημοτική κίνηση με στην συνδρομή καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η «διάβαση πεζών» αναφέρει:

Στη περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύουμε ως χώρα, η τοπική αυτοδιοίκηση – ως θεσμικός εκφραστής πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού – οφείλει να δρομολογεί και να ενισχύει δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών. Παράλληλα, η κινητοποίηση των πολιτών μέσα από τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης λειτουργεί ως επιπλέον δίχτυ προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Στη δημοτική κίνηση Διάβαση Πεζών έχουμε αντιληφθεί την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία. Για το λόγο αυτό, παραδοσιακά, προωθούμε δράσεις που στοχεύουν στην ενεργοποίηση και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας που δρα ως «ομπρέλα κοινωνικής προστασίας».

διάβαση-πεζών
διάβαση-πεζών

Έτσι λοιπόν τα τελευταία τρία χρόνια με πρωτοβουλία μας και χάρη στην πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο στο στέκι της δημοτικής μας κίνησης για μαθητές γυμνασίου – λυκείου.

Η ανάγκη ύπαρξης κοινωνικού φροντιστηρίου στις ημέρες μας είναι, δυστυχώς, προφανής. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος έτσι όπως αυτές έχουν εδραιωθεί. Στο παρελθόν η αδυναμία συντονισμού από πλευράς Δημοτικής Αρχής οδήγησε πολύ σύντομα τη προσπάθεια σε ναυάγιο.

Με τις περιορισμένες μας δυνάμεις κάναμε την αλληλεγγύη πράξη όλα αυτά τα χρόνια. Όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, τέτοιες δράσεις αποτελούν για εμάς μονόδρομο.

Με το τέλος άλλης μιας σχολικής χρονιάς και πριν την έναρξη της νέας, κάνουμε ανοικτό κάλεσμα στον Δήμαρχο Σερρών να ενεργοποιηθεί και να αγκαλιάσει πλέον το εγχείρημα αυτό εντάσσοντάς το στις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών. Εμείς από τη πλευρά μας θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις∙ όπως μπορούμε κι όπως μας ζητηθεί. Ο τρόπος διδάσκεται. Το ζητούμενο είναι η θέληση.

Ευχόμαστε λοιπόν η Δημοτική Αρχή να σταθεί έμπρακτα δίπλα στη κοινωνία και τους συμπολίτες μας και οι αγκυλώσεις του παρελθόντος να μην αποτελέσουν για ακόμη μια φορά εμπόδιο στην υλοποίηση της δράσης υπό την αιγίδα του Δήμου.