ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: «κολοβά» τα έργα των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων!

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: «κολοβά» τα έργα των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων!

βιοκλιματικα-έργαΗ δημοτική παράταξη στο Δήμο Σερρών «Διάβαση Πεζών» με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει τα έργα των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων –αναπλάσεων που εξελίσσονται στο κέντρο της πόλης των Σερρών ως «κολοβά», στο θέμα της διαχείρισης των όμβριων υδάτων (νερά της βροχής). Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Καθώς τα έργα των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων -αναπλάσεων προχωρούν, ήδη αναδεικνύονται οι πρώτες αδυναμίες  στη μελέτη και την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ειδικότερα στις θέσεις φρεατίων και σχαρών για τα όμβρια ύδατα. Και ο πιο αδαής σε τεχνικά ζητήματα , που θα πάει στις οδούς Δημογερόντων ,Εφόρων και όπου αλλού προχωρούν τα έργα ,θα διαπιστώσει ότι  η διαχείριση των ομβρίων θα γίνεται στο εξής μόνον με τις παλιές λιγοστές υποδομές  και σε θέσεις στα παλαιά ρείθρα  του οδοστρώματος  που εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες.

διάβαση πεζών-δημοτική κίνηση ΣερρώνΤο εξοργιστικότερο εδώ είναι  ότι το επίπεδο του πεζόδρομου είναι χαμηλότερο και σε περιπτώσεις βροχής ,πρέπει να γίνεται μια μικρή λίμνη πρώτα  για να λειτουργήσει κάπως το σύστημα. Είχαμε προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή πριν ξεκινήσουν τα έργα  και καταθέσαμε τις παρατηρήσεις μας για τέτοια ζητήματα , από ανάλογα προβλήματα και αστοχίες στις αστικές αναπλάσεις, που απαξιώνουν ένα μεγάλο έργο που θα κοστίσει πολλά χρήματα.
Ο εργολάβος ανάδοχος του έργου των αναπλάσεων, έχει πάρει και την εργολαβία από τη ΔΕΥΑΣ, έχει τη συνολική εικόνα των μελετών  και οι πολίτες περιμένουν ένα άρτιο και λειτουργικό έργο.
Η Διάβαση Πεζών με τη σημερινή της παρέμβαση καλεί τη Δημοτική Αρχή ,τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων, τον Πρόεδρο  και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ  να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί η σερραϊκή κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να παραλάβει ένα ακόμα κολοβό έργο.