ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ-Μανώλης Πρόϊος: Η αλήθεια δε θέλει χορηγό!

διάβαση-πεζών2014-05-01_204540Γεννήθηκα στη Ν. Αφρική το 1969 και μεγάλωσα στις Σέρρες με τον αδελφό μου και τους γονείς μου.Ο πατέρας μου Γιάννης Πρόϊος εγκαταστάθηκε στις Σέρρες στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και η μητέρα μου Αφροδίτη Βισόκαλη γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στις Σέρρες.

Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Σερρών το 1986.Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάζομαι ως καθηγητής στον ιδιωτικό τομέα.Είμαι παντρεμένος με τη Σερραία Φωτεινή Τουλουπάκη και έχουμε μια κόρη 9 ετών.

Είμαι στενά δεμένος με την πόλη μου.

Η πρόκληση να ασχοληθώ με τα κοινά ήταν πολύ μεγάλη,Θεώρησα υποχρέωσή μου να καταθέσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος με τη Διάβαση Πεζών και τον Παναγιώτη Κοτρώνη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα μας χρειάζεται συνολική πολιτική αλλαγή.Για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να εξυγιανθεί και να εκδημοκρατιστεί, πρέπει να αλλάξει και η αυτοδιοίκηση.Ιδιαίτερα η πρωτοβάθμια, η πιο κοντινή εξουσία στους πολίτες.Κι όχι μόνο να αλλάξει, αλλά και να αναβαθμιστεί.Οι δήμοι στις μεγάλες πόλεις. όπως οι Σέρρες, πρέπει να γίνουν τοπικές κυβερνήσεις κι όχι εξαρτήματα της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Σε κάθε κοινωνία ανταγωνίζονται ανάγκες και συμφέροντα των ανθρώπων της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και του παρασιτικού κεφαλαίου.Η πολιτική έρχεται να λειτουργήσει ως σύνθεση των αντιθέσεων.Δυστυχώς στην πόλη μας η πολιτική καταργείται.Υποκαθίσταται από το lifestyle και τις εξυπηρετήσεις μικρότερων ή μεγαλύτερων συμφερόντων.

Στην πόλη μας το πολιτικό σύστημα των μνημονίων κατεβάζει τρεις υποψήφιους, τον κ. Φωτιάδη, τον κ. Αγγελίδη και τον κ. Μηλίδη.Είναι τρεις συνδυασμοί που συγκεντρώνουν τις πιο φθαρμένες δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.Δυστυχώς ανάμεσα τους έχουν εγκλωβιστεί και άξιοι συμπολίτες μας με καλές προθέσεις.

Στις Σέρρες το σύστημα όχι μόνον ενεργοποιεί τις εφεδρείες του αλλά κυριολεκτικά παίζει τα ρέστα του. Και οι τρεις παραπάνω συνδυασμοί λειτουργούν παραπλανητικά αλλά η σερραϊκή κοινωνία δε θα παραπλανηθεί!

Με την ανάληψη της δημοτικής αρχής το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να λέμε την αλήθεια όπως άλλωστε έκανε ο Παναγιώτης Κοτρώνης όλα αυτά τα οχτώ χρόνια της λειτουργίας της Διάβασης Πεζών.

Πιστεύω ότι το βάρος την πρώτη περίοδο πρέπει να πέσει στην ενίσχυση των δομών κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος πρέπει να ενισχύσει τη δράση στα επίπεδα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Κανείς Σερραίος μόνος του στην κρίση!

Αυτό θα ωφελήσει και την τοπική αγορά αλλά και το σύνολο της δραστηριότητας στην πόλη. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε πάρα πολλά για να σταθεί όρθιος με αξιοπρέπεια ο Σερραίος και η Σερραία.

Η αλήθεια δε θέλει χορηγό!

Μανώλης Πρόϊος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Διάβαση Πεζών