ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Ο Δήμος Σερρών ολιγορεί στη δημοπράτηση της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Ο Δήμος Σερρών ολιγορεί στη δημοπράτηση της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

σιτισηΜε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση στο Δήμο Σερρών «διάβαση πεζών» επισημαίνει την ολιγωρία της δημοτικής αρχής να προκυρήξει διαγωνισμό για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών όπως επισημαίνει:

H ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτή σίτισης του Μουσικού Σχολείου Σερρών για το σχολικό έτος 2014 – 2015 είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου να σιτιστούν από τον Μάρτιο 2015 έως τη λήξη του σχολικού έτους.

Υπενθυμίζουμε πως ενώ στο ταμείο του Δήμου υπήρχε αδιάθετο χρηματικό υπόλοιπο ύψους 218.415 €, οι υπηρεσίες και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν το γνώριζαν έως τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς αρχικά πίστευαν πως το αδιάθετο ποσό ανερχόταν στα 65.500 € περίπου.

Επικαλούμενη το πρόσχημα της γραφειοκρατίας ο Δήμος Σερρών καθυστέρησε αδικαιολόγητα σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Στη σκέψη πως κοντεύουμε στα τέλη Ιουλίου και πως η διάρκεια του διαγωνισμού μπορεί να ξεπεράσει τους δύο μήνες, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να δράσει με υπευθυνότητα και να προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό με ευνοϊκούς όρους για τον Δήμο.

Αρκετοί Δήμοι ανά την επικράτεια έχουν ήδη προκηρύξει αντίστοιχους διαγωνισμούς για το σχολικό έτος 2015 – 2016. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δήμους Βέροιας, Βόλου, Λάρισας, Λέσβου, Καλαμάτας, Άμφισσας, Πειραιά, Λαρισσαίων, Καρδίτσας, Ρεθύμνης, Ιλίου κλπ.

Σέρρες, 20 Ιουλίου 2015