ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Με … ορθοπεταλιές διαμαρτυρήθηκαν για την ανεργία και τη αναγκαιότητα της χρήσης ποδηλάτου ως μέσω μεταφοράς!

Ποδηλατοδρομία στους δρόμους των Σερρών διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Διάβαση Πεζών
Ποδηλατοδρομία στους δρόμους των Σερρών διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Διάβαση Πεζών

Με … ορθοπεταλιές αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους κατά της ανεργίας το πρωί της Κυριακής τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής κίνησης «Διάβασης Πεζών». Με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας διοργάνωσαν ποδηλατοπορεία στην οποία συμμετείχαν 50 περίπου ποδηλάτες με διττό στόχο: αφενός να διαμαρτυρηθούν για τους απειλητικά αυξανόμενους δείκτες της ανεργίας-που καθιστά πλέον αδύνατη την επιβίωση του ανθρώπου- και αφετέρου υπογραμμίσουν την αναγκαιότητα χρήσης του ποδήλατου ως κυρίαρχου μέσου μεταφοράς στην πόλη για την επίλυση του κυκλοφοριακού, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάση στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Σερρών, που παραμένουν στις εγκαταστάσεις και συνεχίζουν από το βράδυ της 11ης Ιουνίου ως σήμερα ν’ αγωνίζονται για να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Για να παραμείνει η ΕΡΑ Σερρών ΑΝΟΙΧΤΗ

(πηγη: στοιχεία και φωτογραφίες από την ΕΡΑ Σερρών)