ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Παγκόσμια πρωτοτυπία του Δήμου Σερρών να δέχεται χορηγία από εταιρεία που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί της

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Παγκόσμια πρωτοτυπία του Δήμου Σερρών να δέχεται χορηγία από εταιρεία που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί της

Ερώτηση για την απόφαση του Δήμου Σερρών να συμπεριλάβει στους χορηγούς του ECO FESTIVAL (ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ) την εταιρεία του αγωγού αερίου TAP, υπέβαλε η δημοτική κίνηση «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/6 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Σερρων.

Το θέμα είχαν θίξει με άρθρα τους την προηγούμενη εβδομάδα τόσο η κίνηση «αντι-ΤΑΡ», όσο και ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ.Νανιόπουλος.

eco festival_p_1Στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της κίνησης κ. Γιαννακίδης αναρωτήθηκε πως γίνεται ο δήμος να βρίσκεται στα δικαστήρια με την εταιρεία (εκκρεμεί στο ΣΤΕ η υπόθεση της θέσης του σταθμού συμπίεσης) και ταυτόχρονα να δέχεται να είναι χορηγός.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος κ. Αγγελίδης, θεωρεί οτι το θέμα της χάραξης του TAP έληξε, αφού όπως είπε το έργο ξεκίνησε με τον πλέον επίσημο τρόπο με τα εγκαίνια του έργου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε όμως οτι ο δήμος συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα, ο οποίος αφορά την αλλαγή της θέσης του σταθμού συμπίεσης. Ενω στην αποστροφή του λόγου του δήλωσε οτι πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερα από την εταιρεία κατασκευής του αγωγού.