ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Ποιές είναι οι προς πεζοδρόμηση κεντρικές οδοί της πόλης των Σερρών;

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Ποιές είναι οι προς πεζοδρόμηση κεντρικές οδοί της πόλης των Σερρών;

Δημαρχείο Σερρών-Καραμανλή-2013-04-13 13.41.36Η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Σερρών και συνέχιση των πεζοδρομήσεων, ώθησε την δημοτική κίνηση «Διάβαση Πεζών» (στην μετά Κοτρώνη εποχή) να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τις θέσεις της για τις πεζοδρομήσεις στην πόλη των Σερρών και ζητά να μάθει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, καθώς όπως λέει στην ανακοίνωσή της,  «η Δημοτική Αρχή δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση στους πολίτες, που εν τέλει τον αφορούν άμεσα και μόνο με εικασίες μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η «διάβαση πεζών» αναφέρει:

Η διαφαινόμενη επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης ,ύστερα από την άτυπη επίσκεψη του συγκοινωνιολόγου κ.Νότη Παρασκεύοπουλου στην πόλη μας η συνεργασία του με τον κ. Δήμαρχο θα αποτυπώσει τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα ,προκειμένου να εφαρμοστεί η μελέτη.
Η Διάβαση Πεζών θέλει να ανοίξει ένας διάλογος για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στη νέα Πλατεία Εμπορίου στην επέκταση της πεζοδρόμησηςστην Καραμανλή έως το διάβαση πεζών-δημοτική κίνηση Σερρώνκτήριο της πρώην Νομαρχίας.
Η Διάβαση Πεζών καταρχήν είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων αλλά και σε ότι αποδίδει περισσότερο χώρο στους πολίτες, στους ποδηλάτες , στους επισκέπτες του κέντρου.
Προτείνουμε μάλιστα ότι η συνέχιση των παρεμβάσεων για τις αστικές αναπλάσεις πρέπει να περιλαμβάνει και την οδό Ερμού για την ενιαιοποίηση του δικτύου των πεζοδρόμων και των ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης, καθώς επίσης και την υπογειοποίηση των κάδων καθαριότητας.
Η Διάβαση Πεζών ανοίγει ένα διάλογο για το δημόσιο χώρο, δίνει στη δημόσια καταγραφή καθαρά τις απόψεις της γι’αυτά τα ζητήματα ,με πρόθεση να συμβάλει στην καλυτέρευση της ζωής στην πόλη μας.
Αντίθετα η Δημοτική Αρχή δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση στους πολίτες, που εν τέλει τον αφορούν άμεσα και μόνο με εικασίες μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει.
Γι’αυτό λοιπόν απευθύνουμε ερωτήματα στον κ. Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου:
1) Ποιές είναι οι προς πεζοδρόμηση κεντρικές οδοί;
2) Υπάρχει σχεδιασμός στα πλαίσια αυτής της μελέτης για υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στην Πλατεία Εμπορείου και τι είδους;
3) Για πότε προβλέπεται η έναρξη των εργασιών για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις;
4)Υπάρχει νεότερο με την επαναλειτουργία του ποδηλατοδρόμου στην οδό Εθνικής Αντίστασης;