«διάβαση πεζών»: Θα εκμεταλλευτεί η Δημοτική Αρχή τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής για την ανάπλαση του ρέματος των Αγίων Αναργύρων;

«διάβαση πεζών»: Θα εκμεταλλευτεί η Δημοτική Αρχή τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής για την ανάπλαση του ρέματος των Αγίων Αναργύρων;

αγιοι αναργυροι-σέρρες-τεμενος-νασιουτζικ-κρηνη2014-07-25_001715Με άρθρο της η δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών» αφου επικροτεί τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για την  “Λειτουργική και Αισθητική βελτίωση των Ανατολικών εισόδων της πόλης”, απευθύνεται στη νέα Δημοτική Αρχή του Π. Αγγελίδη και θέτει το ερώτημα αν θα εκμεταλλευτεί τις μελέτες και τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν, εντάσσοντας αυτές σε προγράμματα υλοποίησης. Αναλυτικά στο άρθρο της η δημοτική κίνηση αναφέρει:

Το 1ο Διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής(Ser-re(s) Modern 2014) που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών με το Δήμο Σερρών πρόσφατα , για παρεμβάσεις στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων από το Ξενία μέχρι και τα Γυμνάσια -Λύκεια της περιοχής Σιγής -Κηφισιάς ,ανέδειξαν εκ νέου την ανάγκη για σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της πόλης.

Η «διάβαση πεζών» στο διάστημα που ήταν σε εξέλιξη τα εργαστήρια του προγράμματος ήρθε σε επαφή με αρχιτέκτονες, καθηγητές και σπουδαστές ώστε στα σχέδια και στις προτάσεις για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων να συμπεριληφθούν για ανάδειξη οι δύο γέφυρες της Ανατ. εισόδου της πόλης (γέφυρα Τσέλιου και γέφυρα στο Τέμενος) η είσοδος της πόλης καθώς και ο περιβάλλον χώρος του τεμένους Αχμέτ Πασά ως ενιαίος χώρος για εξασφάλιση της συνέχειας ,της προσπελασιμότητας για τους χρήστες του χώρου.

Πράγματι στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων ,των σχεδίων και των προτάσεων αναδείχτηκαν τέτοιες εκδοχές που μας δικαιώνουν ,γιατί είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που είχε προγραμματική θέση για τέτοια ζητήματα ,που καταθέσαμε νέες πολιτικές διαχείρισης του δημόσιου χώρου. Ενός χώρου για τον οποίο οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τους μεγάλους ορίζοντες, για τις χαράξεις που μπορούν να γίνουν και για το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που εμπεριέχει.

Τώρα λοιπόν θέτουμε το ερώτημα στη Δημοτική Αρχή ,αν έχει κάποιο σχέδιο στη νέα θητεία της για τη συγκεκριμένη περιοχή, αν θα προκηρύξει μελέτες , αν προτίθεται να εντάξει τα έργα ανάπλασης στο νέο ΕΣΠΑ .

Εννοείται ότι ένα τέτοιο έργο πέρα από τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση στην είσοδο της πόλης ,θα μοχλέψει οικονομική ανάπτυξη, θα δώσει ευκαιρίες στον πολιτισμό, στην αναψυχή ,στην άθληση ,στον τουρισμό.