«Διαβάζω την πόλη μου» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

«Διαβάζω την πόλη μου» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

SONY DSCΣτη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 το πρόγραμμα «Διαβάζω την πόλη μου», σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Σερρών.
Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την πόλη των Σερρών, με μία διαφορετική ανάγνωση της πόλης, μέσα από τα πραγματικά σημάδια της ιστορίας της στον πολεοδομικό ιστό της.
Αρχαία κάστρα και πύργοι, εκκλησίες και μνημεία, ανεγέρσεις και καταστροφές, κτίρια και δρόμοι, μνήμες και αφηγήσεις, αρχιτεκτονική – πολεοδομία και ιστορικά σημάδια.

SONY DSCΕικόνες που τα παιδιά συναντούν πλέον συχνά στα παιχνίδια, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο και καλούνται να τα αναγνωρίσουν στην πόλη που ζούνε.

SONY DSCΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, θα υλοποιείται κάθε Πέμπτη 10:00 π.μ. – 12:30 μ.μ. για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο κ. Ανδρέας Βάκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σερρών, οι κ. Αναστασία-Γαρυφαλλιά Φακετοπούλου και κ. Πετρούσα Καρύδα, φιλόλογοι.