Διχόνοια των αγροτών διαλύει το μπλόκο στον Προμαχώνα

Μερίδα αγροτών, με επικεφαλής τον Ανέστη Κεμανιτζόγλου, αποχωρεί από το μπλόκο, καταγγέλλοντας συναδέλφους τους για αλαζονική συμπεριφορά

Διχόνοια των αγροτών διαλύει το μπλόκο στον Προμαχώνα

Την αποχώρηση μερίδας αγροτών που βρίσκονται επί σαράντα ημέρες στο Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα ανήγγειλε ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανέστης Κεμανιτζόγλου μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του μπλόκου του Προμαχώνα (στην οποία δε συμμετειχε) με το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επίσης κατήγγειλε την «αλαζονεία συναδέλφων του αγροτών και τον αυταρχικό τρόπο συμπεριφορά τους» Στην ανακοίνωση που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook αναφέρει:

Υστερα από 40 ημέρες αγώνα στον Προμαχώνα για τα δίκαια αιτήματα που διεκδικούμε όλο αυτό το διάστημα μετά και την συνάντηση των 69 μπλόκων σήμερα με τον Πρωθυπουργό είμαστε σε θέση να αναφέρουμε τα εξής:

Η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν έδωσε τίποτε απολύτως ούτε στο φορολογικό ούτε στο ασφαλιστικό αλλά και γενικότερα ούτε στα άλλα αιτήματα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αγρότες που ήταν στο τραπέζι του διαλόγου να φύγουν δυσαρεστημένοι.

Κατά συνέπεια ο αγώνας συνεχίζεται με τους τρόπους που θα επιλέξει το κάθε μπλόκο και ο κάθε αγρότης.

ΚεμανιτζογλουΘέλουμε να καταγγείλουμε επίσης με την αδιαλαξία της κυβέρνησης και την αδιαλαξία και αλαζονία κάποιων συναδέλφων μας αγροτών με τους οποίους διαφωνούμε με τις πρακτικές που χρησιμοποιούν εδώ και αρκετό καιρό στο μπλόκο του Προμαχώνα όπου ο αυταρχισμός είναι σε όλους του μεγαλείο.

Εδώ και πολύ καιρό δίνοντας μάχη για την ενότητα και τη συλλογικότητα του μπλόκου παραμερίσαμε πολλές προσωπικές διαφορές για να διαφυλάξουμε την ενότητα. Όμως το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.

Όταν στην ύστατη στιγμή λειτουργούν άνθρωποι κατά το δοκούν και με γνώμονα την αυτοπροβολή και την ηγεμονία δεν έχουμε λόγο να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα.

Δηλώνουμε λοιπόν τη συνέχιση του αγώνα από άλλο μετερίζι το οποίο θα συμφωνηθεί στην πορεία. Και δηλώνουμε την αποχώρηση των τρακτέρ μας από τον Προμαχώνα αύριο Παρασκευή πρωί στις 9.

Ανέστης Κεμανιτζόγλου

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κ.Ξενιτίδης φέρεται ενοχλημένος για τη μη συμμετοχή του συναδέλφου του(Αν.Κεμανιτζόγλου), στην αντιπροσωπεία των αγροτών η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Έκανε λόγο για άδειασμα του και υποστήριξε ότι οι συναδέλφοι του Ιωάννης Τουρτούρας και Παύλος Αραμπατζής προσπαθουν να «καπελώσουν» τις αγροτικές κινητοποιήσεις.