Διεγράφη από τη ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης, με 151 έμεινε η Κυβέρνηση

Παπανδρέου-Κακλαμάνης-ΚακλαμάνηςΔιεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε “παρών” στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της ψηφοφορίας με επιστολή του έκανε γνωστή τη διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη.

Mε αφορμή τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ψήφισε «παρών» για το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.
Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς»

<

p>Ο κ. Κακλαμάνης θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος δήμαρχος.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί η εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στο έτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ καθώς αν και είχαμε αντίστοιχες στάσεις, ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος δεν προέβη μέχρι στιγμής σε διαγραφές.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 που αναφέρεται στις τράπεζες ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στο ίδιο άρθρο δήλωσε “παρών”.

οι “αντάρτες του γάλακτος”

Αντίθετα, οι “αντάρτες του γάλακτος”, όπως ο Μιχάλης Κασσής, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Γιώργος Βλάχος, υπερψήφισαν τελικά και τα δύο άρθρα, και έτσι το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με 152 ψήφους υπέρ, 135 κατά και 1 “παρών, ενώ το άρθρο 2 με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 1 “παρών”.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που απουσίαζαν στο εξωτερικό, αλλά δε βρίσκονταν σε αποστολή της Βουλής, κι έτσι η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε, ενώ απόντες ήταν και δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Αποστόλου, οι οποίοι φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος, κι έτσι η απουσία τους ενδεχομένως να αποτελεί ένα ισχυρό εσωκομματικό μήνυμα.