Διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων (2 και 3 Δεκεμβρίου 2014) για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων (2 και 3 Δεκεμβρίου 2014) για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Δικηγόρος-δικαστήριο-i1_0Διεξάγεται αύριο Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, το δημοψήφισμα των Δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι Έλληνες Δικηγόροι  να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη  ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας. Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου.

Στο δημοψήφισμα, που γίνεται κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δικηγόροι προκειμένου να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι, το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).