Δικαστικές αποφάσεις: Όχι στις απαιτήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σερρών για το επίδομα ρουχισμού- ΝΑΙ στις αμοιβές μελών του Δ.Σ.

Δικαστικές αποφάσεις: Όχι στις απαιτήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σερρών για το επίδομα ρουχισμού- ΝΑΙ στις αμοιβές μελών του Δ.Σ.

Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί της Τρίτης (15/9) ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Κώστας Χασαπίδης με αντικείμενο τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν, τις αμοιβές των μελών του ΔΣ της επιχείρησης και το ποσό που αφορά την αξία του ρουχισμού που θα πρέπει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ: Για τις αμοιβές μελών Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.  εκδόθηκε η με αριθ. 0015/2015 Πράξη του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (πλην του Προέδρου), πρέπει να λαμβάνουν την αποζημίωση που ορίζεται από το νόμο 1069/80 και όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τις περικοπές που επιβλήθηκαν με συγκεκριμένες διατάξεις νόμων.

Επιλύθηκε επομένως το νομικό θέμα που είχε προκύψει και έτσι τα μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις (μέχρι τρεις συνεδριάσεις το μήνα), όπως την λάμβαναν από της συστάσεως κάθε Δ.Ε.Υ.Α.

«Η πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ορθή καθώς τα μέλη των ΔΣ των ΔΕΥΑ πέρα από τον χρόνο που διαθέτουν για την προετοιμασία των θεμάτων και για τις συνεδριάσεις, έχουν και μεγάλη ευθύνη και κάποιοι από αυτούς και έξοδα μετακίνησης» δήλωσε ο Κώστας Χασαπίδης.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΣ θα πάρουν 450ευρώ για ρουχισμό

Οσο αναφορά το ποσό που αφορά τον ρουχισμός των υπαλλήλων της  Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου επί της αίτησης των 86 (από σύνολο 88) εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.,  με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα τους να υποχρεωθεί η Επιχείρηση να καταβάλει στον κάθε εργαζόμενο το ποσό των 1.024,50 ευρώ, συνολικά 90.163,92 ευρώ, για την αξία των ειδών ένδυσης και υπόδησης του άρθρου 8 της κλαδικής σύμβασης των Δ.Ε.Υ.Α.

Έτσι η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών κάλεσε εκ νέου τους εργαζόμενους έως την 1 Οκτωβρίου να παραλάβουν τα κουπόνια αγοράς των 450 ευρώ με ΦΠΑ, συνολικής αξίας 39.600 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτούν τον ρουχισμό από καταστήματα των Σερρών, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ κατέληξε στο πιο πάνω ποσό, σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου Κώστα Κασαπίδη,  μετά από έρευνας αγοράς.