Δικάζονται μέλη της Χρυσής Αυγής Σερρών για ξυλοδαρμό του… 2012

Δικάζονται μέλη της Χρυσής Αυγής Σερρών για ξυλοδαρμό του… 2012

Χρυσή Αυγή-ναζιστικός χαιρετισμόςΤην Τετάρτη 8/10 πρόκειται να γίνει η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής Σερρών που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό μελους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2012, ενώ η η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί στα δικαστήρια στις 8/10 και ώρα 9:00 το πρωί τους φοιτητές, τους αντιφασίστες, τους εργαζόμενους, τους υποαπασχολούμενους, τους άνεργους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει χαρακτηριστικά για την υπόθεση:

«Τον Οκτώβρη του 2012 τάγμα εφόδου που στελεχωνόταν από μέλη της ναζί-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τ.ο. Σερρών, με επικεφαλής τον νυν περιφερειακό σύμβουλο  Ν. Σιώη, ξυλοκοπούν και τραυματίζουν σοβαρά σύντροφό μας. Με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας  και μετά από δύο αναβολές -για τον ίδιο λόγο- που κατάφεραν και πήραν οι δύο κατηγορούμενοι Σιώης και Ηλιάδης, η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου στις 8/10/2014».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Με συλλογικούς αγώνες συνεχίζουμε το αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής  κυβέρνησης, Ε.Ε. και Τρόικας. Δίνουμε την μάχη να τσακίσουμε τον φασισμό, όπως πριν από εβδομήντα χρόνια που τέτοιο καιρό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης με πρωτοπόρους το Ε.Α.Μ. και τον Ε.Λ.Α.Σ., απελευθέρωνε την χώρα από τους ναζί κατακτητές και τους Βούλγαρους φασίστες.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τ.ε. Σερρών καλεί στα δικαστήρια στις 8/10 και ώρα 9:00 το πρωί τους φοιτητές, τους αντιφασίστες, τους εργαζόμενους, τους υποαπασχολούμενους, τους άνεργους, να δώσουμε μαχητική απάντηση στις προκλήσεις της Χ.Α. και να απαιτήσουμε την καταδίκη των κατηγορουμένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10 ΣΤΙΣ 09:00 πμ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ
ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΡΑ»