Δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για βιαιοπραγία στις Σέρρες

Χρυσή Αυγή_μέληΌπως μας ενημερώνει «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»: «την Τετάρτη 19/2/2014 πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου – λόγω αίτησης αναβολής που υπέβαλαν και πήραν οι κατηγορούμενοι κατά την πρώτη εκδίκαση την 11/9/13 – από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση ξυλοδαρμού συντρόφου μας από μέλη της Χρυσής Αυγής. Κατηγορούμενοι είναι στελέχη της τ.ο. Σερρών εκ των οποίων ο «παραιτηθείς» βουλευτής, νυν υπάλληλος της Βουλής και υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης Ν. Σιώης, με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Θυμίζουμε ότι, «την 3/10/2012 σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μέλη της Χρυσής Αυγής συντεταγμένα σε παραστρατιωτικό τμήμα, επιτέθηκαν στον σύντροφο με ρόπαλα και χημικά σπρέι , όταν εξέφρασε την δυσφορία του, ζητώντας τους απλώς να αποχωρήσουν από το καφέ-φοιτητικό στέκι μπροστά από το οποίο είχαν σταθεί προκλητικά, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης της.»»

Όπως επισημάνει στην ανακοίνωσή της ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός όπου οι κατηγορούμενοι έτυχε να ανήκουν στην Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί μέρος της δράσης της Χρυσής Αυγής  που συνηθίζει με τις «παρελάσεις» παραστρατιωτικών τμημάτων χιτλερικής εμπνεύσεως να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στην κοινωνία, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη και τον ανθρωπισμό. Άλλωστε παρόμοιο περιστατικό τραμπούκικης επίθεσης από τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχε προηγηθεί λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου  2012 στην Αμμουδιά Σερρών, «όλως συμπτωματικώς»  τόπο καταγωγής και των δύο κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υποψήφιας βουλευτίνας της Αριστεράς.»

Εν τω μεταξύ την ίδια περίοδο των φυλακίσεων των βουλευτών της Χ.Α., συλλαμβάνεται και ο Ν. Σιώης που σε βάρος του σχηματίζεται καινούργια δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τ.ε. Σερρών καλεί το σύνολο της Αριστεράς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους υποαπασχολούμενους, τα συνδικάτα, τους αντιφασίστες, τους φοιτητές να παραβρεθούν στα δικαστήρια απαιτώντας την καταδίκη των κατηγορουμένων και απαντώντας μαχητικά και αποφασιστικά στις προκλήσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής. και η ανακοίνωση καταλήγει με την προτροπή: 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ  9:00 π.μ.