Δικηγόρος συνελήφθει στις Σέρρες γιατί παρουσιάστηκε ως δικαστικός αντιπρόσωπος στη θέση του ασκούμενου δικηγόρου του γραφείου του

wpid-συλληψη-αστυνομια.JPG

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (25/5) στις Σέρρες δικηγόρος ο οποίος εμφανίστηκε ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα, στη θέση του ασκούμενου δικηγόρου του γραφείου του, ο οποίος είχε οριστεί από τον Αρειο Πάγο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δικηγόρος επιχείρησε να εμφανιστεί ως δικαστικός αντιπρόσωπος -χωρίς φυσικά να είναι- σε εκλογικό τμήματης πόλης των Σερρών στο 17ο Δημοτικό Σχολείο. Μάλιστα, παρέλαβε κανονικά το εκλογικό υλικό, το σακίδιο με τα ψηφοδέλτια και ότι άλλο παραλαμβάνει ο αρμόδιος δικαστικός αντιπρόσωπος. Η «αντικατάσταση» κατέστη αντιληπτή (αφού οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι στα ιδια εκλογικά τμήματα με τον α’ γυρο των εκλογών), έπειτα από καταγγελία υποψηφίου,  με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές οι οποίες τον συνέλαβαν.
Εικάζεται ότι πιθανόν να ήθελε να καλύψει τον ασκούμενο δικηγόρο του, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για προσωπικούς λόγους. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι της αντιποίησης αρχής.