Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης: Άψογη η συνεργασία με τη Διοίκηση της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων (φωτος)

Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης: Άψογη η συνεργασία με τη Διοίκηση της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων (φωτος)

Επίσκεψη στη Δομή Φιλοξενίας των προσφύγων στις Σέρρες, (στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών) πραγματοποίησε το πρωϊ της Τρίτης (18/10) ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Χαρίτο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Κωνσταντίνο Χασαπίδη.

Μετά την επίσκεψη σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με τους διοικούντες της Δομής Φιλοξενίας, και πως δεν του διατυπώθηκε από αυτούς κάποιο νέο αίτημα.

Όσο αναφορά το αποχετευτικό και τη σύνδεση της Δομής Φιλοξενίας στο δίκτυο της ΔΕΥΑΣ, είπε πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στη πλευρά της Δομής (Μελέτες, και τήρηση προδιαγραφών) μια και το έργο του αγωγού σύνδεσης στο δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο, χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες. Πάντως τόνισε πως οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Σερρών είναι πρόθυμες και παρέχουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναφορικά με την ποιότητα του νερού ύδρευσης στον καταυλισμό, τόνισε πως είναι άριστο, δεν υπάρχουν παράπονα γι’αυτό και η ΔΕΥΑΣ πραγματοποιεί συνεχώς μετρήσεις για την ποιότητα.

Να σημειωθεί πως δίπλα στη Δομή έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οικίσκοι (θα τοποθετηθούν συνολικά 90), και η καθυστέρηση στο να κατοικηθούν από τους πρόσφυγες, οφείλεται στη μη σύνδεσή τους με το αποχετευτικό δίκτυο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος διαμαρτυρίας των προσφύγων την περασμένη Πέμπτη (13/10).

Ερωτώμενος σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό, είπε πως σε γενικές γραμμές είναι καλά, σημειώνοντας πως «οσο καλά μπορεί να πει κανείς για ανθρώπους που διαβιούν σε σκηνές», ενώ για το θέμα των σκουπιδιών σημείωσε πως ο Δήμο θα συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Δομή Φιλοξενίας, μέχρι να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί και αναλάβει την αποκομιδή τους ιδιώτης.

Η επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών έγινε, υπό το βάρος των καταγγελιών της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» για «αντιρατσιστική πολιτική του Δήμου Σερρών μόνο στα χαρτιά», όταν ρωτήθηκε σχετικά ο κ.Αγγελίδης τις χαρακτήρισε «αστειότητες» και «μεμψιμοιρία» της αντιπολίτευσης.