Δημαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης: Το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό-Ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση τώρα

Δημαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης: Το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό-Ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση τώρα

Με νέες δηλώσεις ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απαντά στο έγγραφο του Ταμείου Εθνικής  Άμυνας, (όπου το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας δηλώνει ότι θα καταθέσει αγωγή και για το στρατόπεδο Παπαλουκά μετά την αγωγή διεκδίκησης που κατέθεσε μεσα στο Καλοκαίρι για το στρατόπεδο  Εμμανουήλ Παπά).

Θεωρεί εμπαιγμό τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό κ.Καμμένο, ενώ θεωρεί πως πλέον το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό και θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το θέμα και να δώσει λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Σερραίων

Μετά την τελευταία απάντηση του Ταμείου Εθνικής  Άμυνας (ΤΕΘΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το έγγραφο Φ.914.2/38/Γ/3555 Σ.760, σύμφωνα με την οποία το  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα κάνει αγωγή κατά του Δήμου Σερρών και για το στρατόπεδο Παπαλουκά, μετά την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου για το στρατόπεδο Εμμανουήλ Παπά, έχω να δηλώσω τα εξής:

“Το θέμα των στρατοπέδων είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα και αν υπάρχει πολιτική βούληση επιλύεται ταχύτατα. Αλώστε ο ίδιος ο κ. Καμμένος μέσα στην βουλή τον Ιούλιο του 2016 υποσχόταν ότι η συμφωνία για τα στρατόπεδα των Σερρών ισχύει και συνέχισε να υπόσχεται μέχρι και στις 16 Ιουνίου 2017 στο γραφείο του, παρουσία της κ. Κόλλια – Τσαρουχά Μαρίας ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών. Υποσχέσεις που αποδείχτηκαν εμπαιγμός προς το σερραικό λαό.

Τριάντα οκτώ φορείς τις τοπικής κοινωνία του Δήμου Σερρών, δηλαδή σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Σερρών, πλην  των δύο κυβερνητικών βουλευτών, έστειλαν ένα κείμενο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ, Καμμένο, σχετικά με τα στρατόπεδα του Δήμου Σερρών και περιμένουν απάντηση από τον ίδιο τον Υπουργό. Ελπίζω να διαθέτει τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στην τοπική κοινωνία των Σερρών και να απαντήσει ο κ. Καμμένος.

Η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία μάλλον κάτι ήξερε και δεν ήρθε στην σύσκεψη του Δημάρχου με του Βουλευτές στις 26/8/2017.

 Τώρα ήρθε η ώρα να μας ξεκαθαρίσει με ποιόν είναι. Με τον κ. Καμμένο ή με την τοπική κοινωνία των Σερρών.

Μόλις επιστρέψω από τη Ρόδο θα καλέσω σε σύσκεψη όλους τούς τοπικούς φορείς για να ζητήσουμε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το θέμα των στρατοπέδων του Δήμου Σερρών. Να επισκεφτεί την πόλη των Σερρών και να δώσει λύση. Το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό θέμα και όχι δικαστικό.

Για πρώτη φορά στα χρονικά Υπουργός Εθνικής Άμυνας πηγαίνει στα Δικαστήρια έναν Δήμο.

Ιδού οι επιτυχίες του κ. Καμμένου.”

Το έγγραφο του ΤΕΘΑ