Δημιουργία νηπιαγωγείου για τα προσφυγόπουλα στη Δομή Φιλοξενίας του ΚΕΓΕ Σερρών

Δημιουργία νηπιαγωγείου για τα προσφυγόπουλα στη Δομή Φιλοξενίας του ΚΕΓΕ Σερρών

Από τους 425 πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στο ΚΕΓΕ τα 190 είναι παιδιά μικρών ηλικιών (κάτω των 12 ετών).

Όπως έχει αναφερθεί από το Υπουργείο Παιδείας (για το σύνολο των προσφύγων που έχουν έρθει στη χώρα μας) θα υπάρξει μέριμνα για τη φοίτηση των μικρών παιδιών σε δημοτικά Σχολεία, ενώ για τις μικρότερες ηλικίες (προσχολικές) θα δημιουργηθούν σε κάθε δομή φιλοξενίας νηπιαγωγεία.

Σύσκεψη στο καταυλισμό

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών κ. Παπασταμόπουλος με υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκε τη περασμένη Τετάρτη (17/8) στον χώρο της Δομής Φιλοξενίας των Σερρών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους υπευθύνους του καταυλισμού έγινε μια πρώτη συζήτηση, εν’ όψη και της Σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε λίγες ημέρες, για τη δυνατότητα φοίτησης των παιδιών προσφύγων σε δημοτικά σχολεία της περιοχής των Σερρών, δεδομένου όμως και των θέσεων που μπορούν να υπάρχουν στα σχολεία.

Για τα νήπια αναμένεται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, νηπιαγωγείο εντός καταυλισμού.

(φωτο αρχείου)