Δημοπρατείται αρχές του 2016 ο αγωγός μεταφοράς νερού στο Κ. Μητρούση

Π. Αγγελίδης : Καθοριστικό βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος Κ.Χασαπίδης : Το νερό θα καλύπτει τις ανάγκες του χωριού

Δημοπρατείται αρχές του 2016 ο αγωγός μεταφοράς νερού στο Κ. Μητρούση

«Δημοπρατείται το έργο «Εργασίες Ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τοπικής Κοινότητας Προβατά – Μονοκκλησιάς – Άνω Καμήλας και Κ. Μητρούση» με προϋπολογισμό 2.406.100 € χωρίς ΦΠΑ 23%, την 26/11/2015. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 05/01/2016 και έως το τέλος του ίδιου μήνα θα έχουμε ανάδοχο».

Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Κώστα Χασαπίδη το πρωί της Τρίτης 01/12/2015 στην έδρα της επιχείρησης, προεξοφλώντας ότι ο διαγωνισμός θα έχει ανάδοχο.

«Με την δημοπράτηση του έργου κάναμε το καθοριστικό βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Καπετάν Μητρούση. Ήταν δέσμευση μας, κρατήσαμε το λόγο μας και την υλοποιούμε», τόνισε ο δήμαρχος.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε δηλώσει ότι η παροχή άφθονου και σταθερά πόσιμου νερού στους κατοίκους της Τ.Κ. Καπετάν Μητρούση είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Με την κατασκευή του αγωγού παραπάνω, το νερό που περισσεύει από τα τρία χωριά θα μεταφέρεται στο Κ. Μητρούση και αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης.

Ταυτόχρονα θα γίνει γεώτρηση κοντά στη Μονοκκλησιά η οποία θα ενισχύει τα υδραγωγεία και των τεσσάρων χωριών.

Το σύνολο του έργου θα κλείσει με την κατασκευή δεξαμενής 2000m3 , η οποία καλύπτει την κατανάλωση και των τεσσάρων.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δημοπρατηθέντος έργου, για να έχει το Κ. Μητρούση πόσιμο νερό, η ΔΕΥΑΣ προχωρά στην αντικατάσταση του πληρωτικού υλικού των φίλτρων του διυλιστηρίου του χωριού», υπενθύμισε ο Κ. Χασαπίδης.