Δήμος Σερρών: «αναληθή» τα όσα υποστηρίζουν οι Πανελλαδικές Φιλοζωϊκές Οργανώσεις για το θέμα των στειρώσεων

στειρώσεις-αδέσποτωνΜε δύο επιστολές που εξέδωσε ο Δήμος Σερρών απαντά σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αντικρούοντας τις κατηγορίες περι «εκβιασμού» του Δήμου και άρνηση του να συμμετάσχει σε πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων της πόλης. Μάλιστα η μια απάντηση προέρχεται από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μεγαλομύστακα Αναστάσιο, στην οποία υποστηρίζεται ότι οσα αναφέρουν είναι «αναληθή» και μάλιστα εντός των ημερών ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των στειρώσεων στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου με τους Έλληνες Εθελοντές Κτηνιάτρους.

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Σχετ: με την αρ. πρωτ: 497/1-09-2014 επιστολή σας,
 Σας γνωρίζουμε ότι, όσα αναφέρετε στην ανωτέρω επιστολή σας σχετικά με τη μη πραγματοποίηση στειρώσεων σε συνεργασία με το δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων εντός του μηνός Σεπτεμβρίου είναι αναληθή.
 Ο Δήμος Σερρών εδώ και αρκετό καιρό έχει προβεί σε προφορική επικοινωνία και δέσμευση για την πραγματοποίηση στειρώσεων στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου με το δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα αρ. πρωτ: 982/19-08-2014 και 983/20-08-2014 έγγραφα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προς το Δήμο Σερρών και το αρ. πρωτ: 45679/21-08-2014 έγγραφο –απάντηση του δήμου Σερρών τα οποία και σας επισυνάπτουμε.
 Επομένως, εντός των ημερών πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των στειρώσεων στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου με τους Έλληνες Εθελοντές Κτηνιάτρους.
 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Η δεύτερη επιστολή προέρχεται από τον Διευθυντή Δ/κων Υπηρεσιών Μαυρομάτη Ιπποκράτη, στην οποία αντικρούει τα περι εκβιασμού, χαρακτηρίζοντας τα «αναληθή», ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά αυτός στη συνάντηση με την Πρόεδρο του ΦΟΣ Ζωή Κοντού: «εξέφρασα τη στενοχώρια μου για το γεγονός ότι προσέφυγαν στα δικαστήρια εις βάρος του Δήμου και είπα ότι θα έπρεπε να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Φ.Ο.Σ και Δήμου Σερρών».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Σέρρες 5/9/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Αρ. Πρωτ.48087
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Πληροφ: Μαυρομάτης Ιπποκράτης
Διεύθυνση:K. Καραμανλή 1                     
ΤΚ: 62100
Τηλέφωνο: 23210 83609
ΠΡΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο έγγραφό σας με αριθμ. πρωτοκ.0497 και ημερομηνία 01-09-2014(Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία), αναφέρετε ότι ανώτερο διοικητικό στέλεχος του Δήμου Σερρών, υπονοώντας σαφώς εμένα, τον Διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, Μαυρομάτη Ιπποκράτη, ότι είπα πως ο Δήμαρχος Σερρών προτείνει να αποσύρει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του Δήμου Σερρών με αντάλλαγμα να επιτραπεί η πραγματοποίηση προγράμματος στειρώσεων στο κυνοκομείο του Δήμου Σερρών, που ζήτησε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών(Φ.Ο.Σ).
Αυτό είναι αναληθές. Ουδέποτε ο Δήμαρχος είπε κάτι τέτοιο σε εμένα και ποτέ εγώ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκ μέρους του Δημάρχου.
Όταν με επισκέφτηκε η Πρόεδρος του Φ.Ο.Σ κ.Κοντού Ζωή στο γραφείο μου στο Δημαρχείο, προκειμένου να με ενημερώσει για το πρόγραμμα στειρώσεων που θέλουν να πραγματοποιήσουν στο κυνοκομείο του Δήμου Σερρών, συζητώντας για το θέμα αυτό, μεταξύ των άλλων εξέφρασα τη στενοχώρια μου για το γεγονός ότι προσέφυγαν στα δικαστήρια εις βάρος του Δήμου και είπα ότι θα έπρεπε να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Φ.Ο.Σ και Δήμου Σερρών.
Αυτά έχω να γνωστοποίησω για την αποκατάσταση της αλήθειας.
 Τα όσα αυθαίρετα συμπεράσματα αναγράφονται στο έγγραφο με αριθ.πρωτ. 0497/01-09-2014, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
 Με τιμή
 Ο Διευθυντής Δ/κων Υπηρεσιών
 Μαυρομάτης Ιπποκράτης
 
Το γεγονός πάντως είναι ότι ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών, (όπως θα διαβάσετε και σε άλλο αρθρο), επέλεξε να προτείνει το πρόγραμμα στειρώσεων στους Δήμος Καβάλας και …Βέροιας, όπου και βρήκε ανταπόκριση